Codruţa Kovesi: Tot mai multe dosare sunt în lucru la DNA, aproape 7.000

Data publicării:
kovesi - discurs

Procurorul şef al DNA spune că sunt două motive care au dus la creştere volumului de activitate în Direcţia Naţională Anticorupţie.

Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al DNA, într-un interviu pentru România Liberă: „Numărul persoanelor care depun sesizări s-a majorat cu peste 75% faţă de anul anterior. În al doilea rând, avem şi foarte multe sesizări care vin de la alte instituţii publice. Sunt convinsă că volumul dosarelor se va menţine şi în acest an la un nivel destul de ridicat”.

Ea a răspuns şi criticilor aduse de fostul preşedinte Traian Băsescu în legătură cu numărul mare de denunţuri din ultima vreme: „Nu mă interesează ce zice domnul preşedinte Băsescu. Dar pot să vă spun că această instituţie a denunţătorului nu a fost inventată în România şi nu este în legislaţie din ianuarie 2015, nici din 2014, nici din 2013. (...) Este aceeaşi reglementare din 1968. De ce nu și-a pus problema în 2012, în 2014? Au mai fost dosare cu denunţători, dar atunci n-a existat problema aceasta”.

În ceea ce îl priveşte pe premierul Victor Ponta, al cărui nume a fost vehiculat în cazul Dan Şova, şefa DNA spune că liderul PSD nu are calitatea de suspect sau de inculpat în niciun dosar DNA. Laura Codruţa Kovesi a precizat că numele lui Victor Ponta nu este vizat nici în dosarul de corupţie al fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şi nici în cel legat de ordonanţa de urgenţă prin care un vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară a fost înlăturat din funcţie.

Întrebată de eventuala implicare a premierului în dosarul votului din diaspora, Laura Codruţa Kovesi a răspuns că dosarul se află în lucru. „Este un dosar complex, care vizează foarte multe persoane, care au domiciliul în străinătate, sute de persoane. Avem nevoie de foarte multe informaţii din străinătate și de aceea nu cred că o să îl putem finaliza într-o lună, două”, a mai spus şefa DNA. Ea a mai declarat că prioritare pentru instituţia pe care o conduce sunt investigarea cauzelor cu fraude în achiziții publice și a celor cu fonduri europene.

Astăzi, de la 20:30, la Digi24, Laura Codruţa Kovesi este invitata lui Cosmin Prelipceanu în emisiunea "Jurnalul de seară".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri