Comisia Juridică, aviz pozitiv pentru arestarea deputaților Ioan Oltean și Cătălin Teodorescu

Data publicării:
ioan oltean fb

Actualizare 13.56. Deputații juriști au dat aviz pozitiv și pentru cererea DNA de reținere și arestare preventivă a deputatului Cătălin Teodorescu. 15 parlamentari au votat în favoarea cererii DNA.

Înainte ca deputații juriști să dea avizul, Cătălin Teodorescu spunea că este nevinovat și că tot ce a făcut a fost să aprobe un raport întocmit de experți și de un evaluator autorizat. În opinia sa, valoarea despăgubirilor la care se referă DNA nu a fost crescută artificial, deoarece este vorba despre un teren cu suprafață mare, situat ultracentral.


Actualizare 13.25. Comisia juridică a Camerei Deputaților a avizat cererea DNA de arestare preventivă a deputatului Ioan Oltean. La votul din comisie au fost prezenți 21 de deputați - 14 au votat pentru, 4 împotrivă și 3 s-au abținut.

Actualizare 12.30. Ședința Comisiei juridice a Camerei Deputaților în care urmează să se dea rapoarte pe cererile cu privire la arestarea preventivă a deputaților Ioan Oltean și Cătălin Teodorescu a început.

Cei doi deputați au fost invitați la comisie pentru a își spune punctele de vedere. Ei au fost prezenți de miercuri dimineață în Palatul Parlamentului pentru a-și consulta dosarele.

Comisia va discuta mai întâi cererea care îl privește pe Ioan Oltean, iar apoi pe aceea referitoare la Cătălin Teodorescu. Întrebat dacă dorește să fie salvat de colegi de la arestul preventiv, Ioan Oltean a spus: „Nu, vreau să mă salvez eu”.  


Deputaţii jurişti se vor reuni la ora 12:00. Ioan Oltean este acuzat de trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu, iar Cătălin Teodorescu de abuz în serviciu, în dosarul ANRP 4.

Anchetatorii susţin că Ioan Oltean ar fi intervenit pe lângă preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor pentru ca milionarul Mihai Rotaru să fie despăgubit ilegal. Omul de afaceri cumpărase drepturile asupra unui teren de şase hectare din Piteşti cu 750.000 de euro. Pentru acel pământ ar fi obţinut despăgubiri ilegale de 33 de ori mai mari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri