Comisia juridică: Sebastian Ghiță poate fi reținut, nu și arestat 

Data publicării:
sebastian ghita inquam

Decizia a fost luată după după aproape două ore în care Sebastian Ghiţă a încercat, cu documente şi clipuri video, să-i convingă pe colegi că cei care l-au denunţat nu merită luaţi în seamă.

În dosarul său apare şi numele fostului premier Victor Ponta. El i-ar fi promis unui procuror din Ploieşti propulsarea într-o funcţie importantă, în schimbul informaţiilor din anchete oferite lui Sebastian Ghiţă. Deputatul, pentru care acum DNA vrea ridicarea imunităţii, ar fi mijlocit o întâlnire între anchetator şi fostul şef al Guvernului. Înţelegerea este confirmată şi de respectivul procuror, aflat acum după gratii.

Dânsul a fost la Victor Ponta pentru a-i duce o invitație la Filarmonica din Ploiești unde erau copii și fiica procurorului concerta. Invitația era la șase luni după ce acel dosar se trimisese în instanță. Se doreşte ca eu să dau, să ofer denunţuri contra lui Victor Ponta”, a spus Sebastian Ghiță.

Sebastian Ghiţă este acuzat şi de şantaj. Televiziunea pe care o controla ar fi difuzat mai multe materiale denigratoare la adresa unei societăţi, iar parlamentarul ar fi cerut 500.000 de euro administratorului pentru a opri seria de reportaje. Nu în ultimul rând, procurorii spun că Sebastian Ghiţă ar fi condus cu permisul supendat, iar ulterior s-a folosit de influenţa pe care o avea pentru a muşamaliza întregul caz.


 Sebastian Ghiță a ajuns la Comisia deputaților juriști și a declarat că a adus dovezi care să-i susțină nevinovăția. 

Deputatul și-a susținut nevinovăția încă de săptămâna trecută când și-a studiat dosarul de 1300 de file în Comisia Juridică. Sebastian Ghiță a declarat că în dosar nu sunt deloc interceptări și că toate dovezile procurorilor se bazează pe denunțuri.

Acesta a spus că poate demonstra că denunțătorul său nu este credibil, deoarece are peste zece doare penale și a făcut închisoare.

De asemenea, Sebastian Ghiță a declaart că le va cere colegilor săi parlamentari să nu îi ridice imunitatea, deoarece nu i se pare normal ca un parlamentar să poată să fie arestat, fără o decizie definitivă din partea instanței.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri