Comisioanele de administrare şi acordare ale Credit Europe Bank NV, declarate abuzive de către instanţă

Data publicării:
ciocanel-1

Decizia a fost luată de Tribunalul Bucuresti – Secţia a VI-a Civilă, potrivit unui comunicat transmis de avocatul Codruţ Avram, care a reprezentat în instanţă clienţii din acest dosar.

În urma acestei hotărâri irevocabile, comisioanele de administare şi acordare ale Credit Europe Bank NV, banca olandeză care îşi desfăşoară operaţiunile prin Credit Europe Bank România SA, au fost constatate ca fiind abuzive.

Prin decizia pronunţată a fost respins recursul băncii, fiind menţinută sentinţa instanţei de fond prin care au fost constatate nule absolut în baza Legii nr. 193/2000 clauzele referitoare la comisionul de acordare şi comisionul de administrare lunar.

Banca este obligată să returneze toate sumele încasate în contul acestor comisioane din momentul încheierii contractului şi până la zi, la care se adaugă dobânda legală şi să nu mai încaseze aceste sume pentru viitor.

Sentinţa a fost pronunţată şi împotriva Credit Europe Ipotecar IFN SA, potrivit sursei citate. Hotărârea este definitivă şi irevocabilă. Ea se aplică numai clienţilor din acest dosar, nu tuturor contractelor de credit ale acestei bănci, însă reprezintă un precedent important pentru acest gen de speţe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri