Condamnare definitivă de 3 ani de închisoare cu suspendare pentru un poliţist acuzat de luare de mită în formă continuată

Data publicării:
Ciocănel al unui judecător.
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Un fost agent de poliţie de la Poliţia Municipiului Reghin - Biroul Rutier a fost condamnat definitiv la 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată şi fals intelectual în formă continuată, a anunţat miercuri, Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş.

„Curtea de Apel Târgu - Mureş a menţinut sentinţa Tribunalului Mureş şi a dispus condamnarea unui inculpat, agent de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mureş - Poliţia Municipiului Reghin - Biroul Rutier, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei şi cu un termen de supraveghere de 4 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată (18 acte materiale) şi fals intelectual în formă continuată (12 acte materiale). Prin aceeaşi decizie a fost aplicată pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor, pe o durată de 5 ani. Totodată, inculpatul este obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o durată de 120 de zile, la o instituţie publică din municipiul Reghin. Hotărârea instanţei este definitivă”, a arătat DGA Mureş într-un comunicat de presă.

Potrivit DGA Mureş, în sarcina inculpatului s-a reţinut faptul că, în perioada 27 noiembrie 2015 - 12 februarie 2016, în calitate de agent de poliţie aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a solicitat şi primit sume de bani sau alte foloase necuvenite, pentru a nu constata şi sancţiona comiterea de către conducătorii auto opriţi în trafic a unor fapte de natură contravenţională.

„Pe tot parcursul procesului penal, inculpatul a recunoscut săvârşirea faptelor şi a colaborat cu organele de cercetare penală, iar în cursul judecăţii a uzat de procedura simplificată a recunoaşterii. Cu privire la ceilalţi agenţi de poliţie, din cadrul aceluiaşi birou, trimişi în judecată, urmează a se pronunţa instanţa de judecată. Pentru documentarea cauzei penale, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş au fost delegaţi să desfăşoare mai multe acte procedurale care au condus la completarea probatoriului în cauză”, a precizat DGA Mureş.

În anul 2016, şapte agenţi ai Poliţiei Rutiere Reghin, urmăriţi penal pentru infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual şi complicitate la fals intelectual, toate în formă continuată, au fost arestaţi preventiv.

În data de 18 aprilie 2016, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Mureş, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au efectuat 11 percheziţii, dintre care una la sediul Poliţiei Municipiului Reghin, pentru probarea unor infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual.

Potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii la acea dată de DGA Mureş, în cauză erau vizaţi şapte agenţi de poliţie din cadrul Biroului de Poliţie Rutieră, asupra cărora exista suspiciunea că, din 2015, ar fi pretins şi primit diverse sume de bani de la conducători auto pentru a nu aplica măsurile legale în cazul unor abateri constatate în trafic.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri