Sari la conținut

Condamnat la 19 ani și opt luni de închisoare pentru un accident rutier

Claudiu Pașnicu, acuzat că a provocat un accident rutier grav la începutul anului 2017, soldat cu moartea a două persoane, a fost condamnat definitiv miercuri la 19 ani şi 8 luni de închisoare. El a fost găsit vinovat pentru omor calificat şi tentativă la omor calificat, scrie Ziarul de Iași.

„Vom uza de căile de atac extraordinare. Este o sentință inumană”, a declarat Bogdan Gust, avocatul lui Claudiu Pașnicu.

În prima instanţă, tânărul a primit 8 ani și 3 luni de închisoare cu executare.

Accidentul produs de Claudiu Paşnicu a avut loc în februarie anul trecut, fiind soldat cu decesul soţilor Eugen şi Doina Buzea, angajaţi în administraţia locală din Iaşi.

Evenimentul rutier a avut loc în cartierul Podu Roş, la orele prânzului, atunci când Claudiu Paşnicu, şofer al unui autoturism Audi, a depăşit pe contrasens o coloană de maşini şi a intrat în intersecţia de la baza podului Nicolina deşi culoarea semaforului pentru maşini era roşie. 

Potrivit presei locale, el a trecut de patru ori pe culoarea roşie a semaforului.

După ce a ocolit in extremis un pieton ce traversa regulamentar, maşina lui Paşnicu a intrat în lateralul unei Dacii Logan conduse de Eugen Buzea, care, de asemenea, circula regulamentar. Atât Eugen Buzea, cât şi soţia sa au murit pe loc în urma impactului violent.