Contestația Elenei Udrea se judecă marți

Data publicării:
udrea la miscarea populara

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a stabilit pentru marți judecarea contestației depuse de deputatul Elena Udrea față de arestarea sa preventivă în dosarul Microsoft.  

Reamintim că Elena Udrea a fost arestată preventiv, pentru 30 de zile, în dosarul Microsoft. Decizia a fost luată de magistraţii Curţii Supreme în urma unei şedinţe de judecată ce a durat 5 ore şi deja mandatul a fost contestat de apărătorii deputatului.

Aceştia aveau 48 de ore la dispoziţie ca să o facă. Judecătorii şi-au motivat decizia prin acuzaţiile de trafic de influenţă aduse Elenei Udrea şi prin faptul că aceasta a încălcat regimul controlului judiciar.

În referatul lor, procurorii spun că fosta candidată la preşedinţie a luat, în 2009, mită 9 milioane de euro pentru a-şi folosi influenţa în Guvern pentru contractul cu Microsoft. Iar banii ar fi ajuns apoi în conturile Partidului Democrat Liberal. Instanţa nu a luat în considerare şi acuzaţia de spălare de bani.

VIDEO. Elena Udrea, dusă la mandat în cătușe
Elena Udrea, reținută de procurorii DNA. Fostul ministru află azi dacă va fi arestată preventiv
Procurori: Ziua de naştere a Elenei Udrea din 2012 şi mai multe excursii cu Maria Topoliceanu, achitate din banii primiţi mită 
Traian Băsescu, despre Elena Udrea: Cred în omul ăsta, indiferent cât de supăraţi sunt toţi pe mine că nu o abandonez
Ana Maria Topoliceanu, urmărită penal pentru luare de mită în dosarul „Gala Bute”
Elena Udrea a ajuns fără cătușe în arestul Poliției Capitalei. DNA face verificări

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri