Control al Inspecţiei Judiciare la Secția Specială

Data publicării:
20180927114605_OGN_9293-01adina florea inquam photos octav ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Control la Secţia specială de investigare a magistraţilor. Inspecţia Judiciară se duce acolo la solicitarea secţiei de procurori a CSM, îngrijorată de semnalele de superficialitate pe care le-au transmis anchetatorii acestei secţii.

Este o propunere venită din partea procurorilor CSM la sedinţa de azi. CSM doreşte să fie verificat modul în care sunt instrumentate dosarele la Secția Specială de Investigare a magistraților.

După aceea, Inspecția Judiciară va decide cu privire la eventuale abateri disciplinare.

O altă verificare dispusă astăzi este tot la Secţia Specială, cu privire la modul în care a fost înregistrată plângerea ce îl viza pe Franz Timmermans, cu toate că acest dosar a fost clasat pentru că nu existau probe care sa sustină faptele.

Magistraţii au dispus controlul după ce Augustin Lazăr a cerut Inspecţiei Judiciare anchetarea disciplinară a Adinei Florea, adjuncta secţiei speciale.

Augustin Lazăr o acuza pe Adina Florea că a încălcat statutul magistraților atunci când Secţia a cerut preluarea dosarului Tel Drum de pe rolul DNA.

Secţia Specială a încercat de trei ori sa preia de la DNA dosarul Tel Drum. În primele două cereri trimise de SIIJ la DNA nu a fost invocat niciun temei legal, iar în ultima solicitare se motiva faptul că în dosar ar fi cercetați și magistrați.

Procurorul general al României a stabilit că DNA are competențele necesare pentru a cerceta faptele din dosarul Tel Drum în care este anchetat șeful PSD, Liviu Dragnea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri