Corupţi în arest la domiciliu. Senator PSD: Decât pe banii noştri în puşcărie, mai bine acasă pe banii lor

Data actualizării: Data publicării:
breaz

Condamnaţii pentru corupţie sau infracţiuni de serviciu ar putea să stea departe de închisori. Foarte departe. La ei acasă, mai exact. Ei ar urma să-şi poată ispăşi pedeapsa în arest la domiciliu. Aceasta este principala prevedere a unei legi discutate marți de deputaţii jurişti. „Decât să stea pe banii noştri în puşcărie, mai bine să stea acasă pe banii lor. E o măsură bună”, a afirmat la Digi24 senatorul PSD Daniel Breaz.

Invitat la emisiunea „Imparţial”, Daniel Breaz a argumentat de ce este bună această prevedere care a primit azi vot în comisie.

„Decât să stea pe banii noştri în puşcărie, mai bine să stea acasă pe banii lor. Cred că vor suferi mult mai mult, să cheltuiască bani pe consumabile, hrană. Te-ai degrevat de nişte cheltuieli. E o măsură bună, un proiect bun. Plus varianta cu centrele de reeducare din weekend.

Dar în primul rând trebuie recuperat prejudiciul cel puţin ce au prejudiciat.

Dar faptul că îi ţii acasă, pot să stea unde doresc.

Aşa aş merge, pe recuperarea cel putin a prejudiciului, nu i-as duce în puşcărie mai mult decât cei care au avut fapte cu violenţă. Dacă se dovedeşte că vila a fost făcută din corupţie, îi vor lua vila şi nu va sta acolo, poate într-o garsonieră.

Să stea acasă e mai bine. E mai bine şi pentru noi ca stat că nu mai investim cu ei. Vor avea investiţii de făcut pentru a supravieţui”, a declarat Daniel Breaz.

Senatorul PSD a subliniat că măsura nu încurajează săvârşirea faptelor de corupţie, întrucât nu e comod să te gândeşte că stai închis în casă pentru doi, trei ani.

„Nu e comod să te gândeşti la o viaţă pe care o vei avea în derulare Să-i duci în puşcărie... poate condiţiile sunt mizere. Se câştigă procese, se cer daune... e mai bine aşa”, a completat Breaz.

Iniţial, condamnaţii pentru corupţie nu puteau beneficia de aceste prevederi, însă interdicţia a fost eliminată, în primă etapă, azi în comisie.

Şi-ar putea ispăşi pedeapsa acasă, cu brăţară electronică, cei cu pedepse de până la cinci ani, dar numai după ce au stat în închisoare o cincime din perioada dispusă de judecător. Ar putea alege şi să-şi execute pedeapsa în weekend sau în centre speciale, nu în închisorile supraaglomerate. Condamnaţii pentru fapte de corupţie mai au o alternativă: pot să-şi echivaleze pedeapsa în zile de muncă în folosul comunităţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri