Corupţie în Mehedinţi. Adrian Duicu rămâne în arest

Data publicării:
duicu1-1

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, a cerut să fie eliberat. El le-a solicitat judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti să îi înlocuiască arestul preventiv cu o măsură mai puţin aspră, precum eliberarea sub control judiciar sau arestul la domiciliu, dar judecătorii i-au respins cererea.

ACTUALIZARE ora 16:30 Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea lui Adrian Duicu. Decizia poate fi atacată la instanţa supremă.

------------------

Cererea a fost judecată luni de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, după ce miercuri noapte judecătorii de la Curtea Supremă au decis definitiv ca Adrian Duicu să fie anchetat în stare de arest preventiv.

Şeful Consiliului Judeţean este arestat sub acuzaţiile de trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, instigare la dare de mită, abuz în serviciu şi folosirea influenței şi autorității. Dosarul de corupţie îi vizează de asemenea pe şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Ştefan Ponea, şi pe şeful PSD Mehedinţi, Constantin Popescu.

Procurorii spun că preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şi-a folosit influenţa pentru ca două terenuri din Orşova să ajungă la familia lui Ştefan Poneaşeful Poliţiei Mehedinţi, în schimbul unor servicii pe care i le făcea acesta. Adrian Duicu i-ar fi promis comisarului șef şi menținerea în funcție și chiar o avansare la București. La rândul său, Ștefan Ponea s-ar fi arătat dispus să intervină la Curtea de Apel Craiova, unde șeful Consiliului Județean se luptă cu Agenţia Naţională de Integritate într-un proces de conflict de interese.

Cei trei au fost arestaţi preventiv pe 4 aprilie.

Procurorii anticorupţie mai spun că 11 membri ai Consiliului Local Orşova au îndeplinit ordinele preşedintelui CJ Mehedinţi, atunci când acesta le-a cerut scoaterea din domeniul public şi concesionarea a două suprafeţe de teren. Adrian Duicu şi-ar fi transmis cererile prin intermediul liderului PSD Orşova, Constantin Popescu, iar terenurile au ajuns la familia şefului IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri