CORUPȚIE. Judecătoarele Viorica Dinu și Antonela Costache, trimise în judecată

Data publicării:
TribunalulBucuresti portal just ro 1

Vicorica Dinu și Antonela Anemary Costache au pretins și au primit sume semnificative pentru a obține sentințe favorabile pentru unele persoane ajunse în fața instanței, susțin procurii DNA.

Astfel, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 23 de persoane, printre care cele două judecătoare, doi grefieri și doi avocați, în legătură cu presupusa săvârșire a unor infracțiuni de corupție judiciară și informatice, în schimbul obținerii de beneficii materiale.

Viorica Dinu, aflată în stare de arest preventiv, fost judecător la Tribunalul București - Secția penală (nu mai deține funcția de magistrat în urma demisei), este acuzată de infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, cinci infracțiuni de trafic de influență, dintre care una în formă continuată (2 acte materiale) și a trei infracțiuni de luare de mită.

Antonela Anemary Costache tot în stare de arest preventiv, în prezent suspendată din funcția de judecător la Tribunalul București - Secția penală, este acuzată de constituire a unui grup infracțional organizat, luare de mită, trafic de influență, complicitate la infracțiunea de trafic de influență și a trei infracțiuni informatice.

Interceptate în timp ce și-ar fi negociat banii

În luna martie, cele două judecătoare de la Tribunalul Bucureşti, acuzate de trafic de influenţă şi luare de mită, au primit mandate de arestare pentru 29 de zile. Viorica Dinu şi Antoanela Costache, care urmau să decidă în cazul eliberării condiţionate a fostului premier Adrian Năstase, au fost reţinute atunci, pentru că ar fi luat bani de la interlopi ca să le dea pedepse mai uşoare.

Cele două judecătoare de la Tribunalul București, arestate pentru luare de mită și trafic de influență, au fost interceptate în timp ce și-ar fi negociat banii pe care ar fi urmat să-i primească, în schimbul unor sentințe favorabile. Din înregistrările aduse de procurori la dosar reiese că și alți magistrați ar fi fost dispuși să primească bani în schimbul unor astfel de soluții.

INTERCEPTĂRI. Cazul judecătoarelor arestate: „Păi nu vezi că nu contează că a venit USL la putere”?

În acest dosar, fratele lui Dinel Nuţu (fost Staicu), Marian Staicu, a fost reţinut de DNA și arestat preventiv.

Anchetatorii DNA au stabilit că în cursul lunii februarie 2013, Marian Staicu ar fi dat judecătoarelor Dinu Viorica şi Costache Antonela Anemary suma de 80.000 euro. În schimbul banilor, cele două ar fi lăsat să se creadă că au influenţă asupra colegilor lor judecători, pentru a-i determina să pronunţe o soluţie de punere în libertate a lui Dinel Staicu..

Cei 80.000 de euro ar fi fost daţi cu ajutorul Alinei Ileana Răducan, avocat în Baroul Dolj), precum şi prin intermediul grefierului Sorin Vasilescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri