Cristian Cioacă, 22 de închisoare. Condamnarea fostului polițist nu este definitivă

Data publicării:
5485138-Mediafax Foto-Liviu Adascalitei

Cristian Cioacă a fost condamnat pentru uciderea soției sale și a mai fost judecat și pentru violarea corespondenței și alte asemenea fapte. Este primul verdict dat de o instanță din România în cazul Elodia.

Fostul polițist a primit 21 de ani de închisoare, la care s-a adăugat un spor de un an.

O pedeapsă pe care însă familia Elodiei Ghinescu o consideră prea mică.

Trebuia pe viaţă. Pentru ceea ce a făcut, trebuia pe viaţă. Cred că se aştepta şi el pe viaţă”, a spus Emilia Ghinescu - mama Elodiei Ghinescu.

După 6 ani de luptă, familia Elodiei Ghinescu simte, totuşi, că în sfârşit începe să se facă dreptate.

Tatăl meu s-a prăpădit din cauza supărărilor şi căutând-o prin păduri, peste tot, vai de capul lui. Supărarea l-a doborât. După condamnare o să-l vizitez. O să-l întreb ce a făcut cu sora mea”, a afirmat fratele Elodiei.

Rudele Elodiei Ghinescu sunt decise să facă recurs.

Este un om tânăr, este un om puternic, va putea să execute, dacă rămâne executivă sentinţa aceasta, şi va putea să beneficieze de o punere în libertate mult prea curând”, a declarat Crina Radu - avocata familiei Ghinescu.

La condamnarea de astăzi se adaugă şi daune în valoare de 250.000 de euro pe care fostul poliţist trebuie să le plătească familiei soţiei sale. Concret, 100.000 de euro revin mamei avocatei, 50.000 fratelui acesteia şi 100.000 lui Patrick, fiul celor doi.

Decizia instanţei este contestată şi de avocata lui Cristian Cioacă. Evident, din motive diferite.

Nu a fost un proces. A fost o ruşine. Este indignat de modul în care a fost executat fără niciun pic de sfială”, a susținut Maria Vasi - avocata lui Cristian Cioacă.

Cristian Cioacă nu a fost prezent în sala de judecată. El se află în continuare în arest preventiv, la penitenciarul Colibaşi, din Argeş, acolo unde a fost încarcerat la sfârşitul anului trecut, atunci când procurorii au decis trimiterea sa în judecată.

În septembrie anul trecut, procurorii au cercetat apartamentul fostului poliţist cu un aparat special, Crime Light, care putea identifica petele de sânge mai vechi. Au găsit astfel urme de sânge pe perete şi pe podea.

Este un dosar de suflet, ca să spun aşa. Aştept cu nerăbdare decizia instanţei de judecată. Noi, prin trimiterea lui în judecată în stare de arest, am spus tot ce aveam de spus”, a mărturisit procurorul Marius Iacob.

Potrivit procurorilor, crima ar fi avut loc în noapte dintre 29 și 30 august 2007, căutările au început însă în septembrie 2007, atunci când Cristian Cioacă a anunţat dispariţia soţiei sale. După două săptămâni, anchetatorii au găsit, într-o râpă, haine având pete de sânge, aparţinând Elodiei Ghinescu. O lună mai târziu, într-o altă râpă de lângă Râşnov, au fost găsite uniforma de poliţist a lui Cristian Cioacă, dar şi alte obiecte ale acestuia şi ale Elodiei.

Tot astăzi, instanţa a respins cererea familiei Ghinescu de acuzare a lui Cristian Cioacă pentru omor deosebit de grav. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri