Sari la conținut

Cristian David, urmărit penal. „Eu socotesc că este o confuzie regretabilă”

Actualizare 13:30: Cristian David a declarat la ieșirea din sediul DNA că este „o confuzie regretabilă”. 

„Eu socotesc că este o confuzie regretabilă, care trebuie lămurită cât mai repede, acest lucru sper să-l fac cât de curând”, a declarat Cristian David.


Cristian David va avea calitatea de suspect în momentul în care va părăsi sediul Direcției Naționale Anticorupție.

Anchetatorii l-au chemat pe fostul ministru să-i aducă la cunoștință că astăzi încep urmărirea penală pe numele său pentru trei infracțiuni: abuz în serviciu, uz de fals şi fals în declaraţii.

Întreaga anchetă a pornit la sesizarea inspectorilor de integritate. Fostul ministru nu ar fi putut să justifice suma de 60.000 de euro. Inspectorii i-au cerut explicații, iar atunci Cristian David ar fi recurs la un proces de ilegal ca să fabrice acte cu care să justifice acești bani. Inițial a spus că banii provin de la un împrumut pe care i l-a returnat mama sa.

Procurorii au indicii că pentru a justifica în declaraţia de avere depusă la data de 14 iunie 2013 o sumă de bani, Cristian David ar fi consemnat în fals, la rubrica „venituri din alte surse”, primirea a 60.000 euro, cu titlu de „restituire împrumut”, de la mama sa.

La rândul său, pentru a justifica suma, mama acestuia ar fi făcut demersuri pentru încheierea formală a unui antecontract de vânzare – cumpărare a unui apartament în judeţul Prahova pentru suma de 60.000 euro.

Mama lui Cristian David este şi ea anchetată pentru uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale. Ea a fost ieri la DNA şi a dat declaraţii.