Sari la conținut

Cristian David va fi judecat în arest la domiciliu

Cristian David: MediafaxFoto

Decizia a fost luată de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în cursul nopţii şi nu mai poate fi contestată.

Judecătorii au respins solicitarea procurorilor DNA de prelungire pentru a doua oară a mandatului de arestare emis în ianuarie pe numele lui Cristian David.

Cristian David este acuzat de luare de mită şi spălare de bani.

Faptele cu care Direcţia Naţională Anticorupţie a fost sesizată în cursul anului 2014 constau în aceea că fostul ministru David Cristian ar fi pretins, în anul 2007, iar la data de 1 februarie 2008 ar fi primit suma de 500.000 de euro, de la un denunţător, pentru a-şi exercita atribuţiile de îndrumare şi coordonare a activităţii prefecţilor într-o modalitate care să asigure emiterea, de către Comisia judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate, a titlului de proprietate asupra unui teren de 15 hectare aflat în intravilanul municipiului Buzău.

Totodată, pentru a masca originea sumei primite cu titlu de mită şi pentru a evita tragerea la răspundere penală, ar fi fost încheiate mai multe contracte de vânzare – cumpărare, având ca obiect tranzacţii imobiliare fictive între persoanele implicate în săvârşirea infracţiunilor de corupţie.