Cristian Popescu Piedone, audiat la Parchetul General

Data actualizării: Data publicării:
piedone crop agerpres 1
Cristian Popescu Piedone este primarul ales al Sectorului 5. Foto: Agerpres

Fostul primar al Sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a ajuns la Parchetul General. El este audiat în dosarul în care este acuzat de conflict de interese. La Parchetul General au ajuns și copiii săi.

piedone crop agerpres 1
Foto: Agerpres

Potrivit inspectorilor ANI, alte două societăţi care aparţin copiilor fostului primar Piedone au primit autorizaţii semnate de fostul edil.

În perioada 2013 – 2015, în calitate de primar, Piedone a semnat șase acorduri de funcționare și două autorizații de funcționare pentru „God Trust Enterprises SRL”, „Sport Team Kart SRL” și „Chocoland SRL”, ca urmare a cererilor formulate și semnate olograf de către copiii acestuia, asociați și administratori ai societăților comerciale, arată Agenția Națională de Integritate.

„Mai mult decât atât, începând cu anul 2013, S.C Sport Team Kart SRL, societate administrată de către fiul persoanei evaluate, a încheiat patru contracte cu Administrația Domeniului Public Sector 4, instituție subordonată Consiliului Local Sector 4, pentru ocuparea unei suprafețe de 400 mp, însă în urma măsurătorilor efectuate a rezultat că aceasta ocupă suprafața de 2.234 mp”, precizează ANI într-un comunicat.

Chiria ajungea astfel la 0,07 lei/metru pătrat/zi, doar în sezon, pentru spaţiul de 2.234 de metri pătraţi din parcul Lumea Copiilor.

Contractul era semnat până în 2019, dar după demisia din funcţia de primar a lui Cristian Popescu Piedone, în urma incendiului de la Clubul Colectiv şi a protestelor de stradă, firma lui Vlad Popescu a cerut, pe 29 decembrie 2015, rezilierea acestuia. Contractul a încetat începând cu 1 ianuarie 2016.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri