CSM a sesizat Inspecţia Judiciară în cazul declaraţiilor făcute de Nicuşor Constantinescu

Data publicării:
csm crop-2

Primarul Constanţei a criticat în termeni duri acţiunea DNA împotriva lui Nicuşor Constantinescu, despre care spune că are o problemă de sănătate "de viaţă şi de moarte".

„Să-i ferească pe ăştia Sfântul să ajung să iau eu puterea în ţara asta. Că tai toate bugetele la cât ar fi normal, adică 10%. Banii îi bag în spitale şi în pensii şi primul lucru pe care îl fac e ăsta: interzic ofiţerilor sub acoperire să facă parte din sistemul judiciar din România”, a declarat Radu Mazăre, primarul oraşului Constanţa.

Şi Marius Mocanu, avocatul preşedintelul Consiliul Judeţean Constanţa, a anunţat că va depune plângeri împotriva procurorilor.

Reporter: Nu mergeţi să contestaţi măsura aceea?

Marius Mocanu: E contestată deja, plângerea se depune la Judecătorie.

Reporter: A fost deja contestată?

Marius Mocanu: Da.

Reporter: Şi plângerile împotriva modului în care s-a acţionat?

Marius Mocanu: Acelea se vor depune la Parchetul Curţii de Apel Constanţa.

De mai multe săptămâni, procurorii DNA îl citau pe preşedintele Consiliului Judeţean din Constanţa şi încercau să-l anunţe că este cercetat în două dosare, pentru nu mai puţin de şapte capete de acuzare.

Astfel, Consiliul Judeţean ar fi sponsorizat ilegal cu peste 13 milioane de lei mai multe cluburi sportive din judeţ. Alte cinci milioane ar fi fost plătite către diverse asociaţii şi fundaţii pentru activităţi culturale. Pomii fructiferi plantaţi în 31 de comune din judeţ, în valoare de 1,2 milioane de lei, ar fi fost achiziţionaţi tot în mod ilicit.

1,7 milioane de lei ar fi plătit ilegal Consiliul numai pentru a împăduri 110 hectare în comuna Independenţa. Un decont majorat nelegal, de peste 1 milion de lei, tot pentru împăduriri, face obiectul celei de-a cincea acuzaţii.

Procurorii au descoperit şi că în plină criză economică, Nicuşor Constantinescu plătea peste 1,5 milioane de lei pentru a închiria 11 maşini.

„Procurorii și polițiștii DNA fac ce vor în România, nu contează că USL e la guvernare”, a afirmat Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

Consiliul Superior Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară în cazul declaraţiilor făcute de Nicuşor Constantinescu, după ce acesta a afirmat că Direcţia Naţională este poliţie politică şi trebuie desfiinţată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri