CSM critică modificarea Codurilor Penale

Data publicării:
SEDIU CSM fara cer membricsm.ro

Judecătorii şi procurorii sunt împotriva modificărilor propuse la codurile penale. Ei consideră că acestea îi lasă pe anchetatori fără posibilităţi reale de a cerceta o faptă penală de corupţie. Consiliul Superior al Magistraturii a decis cu majoritate de voturi că propunerile parlamentarilor nu sunt de aplicat.

La nivelul CSM, comisia de specialitate, respectiv legislația, nu ne-am însușit aceste propuneri de modificare pe cele două texte de lege. Sens în care evident s-a comunicat comisiei speciale necesitatea păstrării actualelor forme de incriminare pentru cele două categorii de infracțiuni. Insistăm noi, CSM, ca în baza dreptului constituțional al legiuitorului de a legifera, de a emite acte normative, să se dea prioritate propunerilor și argumentelor tehnice pe care judecătorii și procurorii le exprimă prin intermediul CSM”, a spus vicepreședintele consiliului, Codruț Olaru.

Un Cod penal, un Cod de procedură penală care lipsește anchetatorii de posibilități reale de investigare nu cred că este util în nicio societate”, a spus și șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri