CSM reclamă Antena 3 la CNA şi la Inspecţia Judiciară

Data publicării:
SEDIU CSM fara cer membricsm-1.ro

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis astăzi să sesizeze nu doar Inspecția Judiciară, ci și Consiliul Național al Audiovizualului, căruia îi cere să facă verificări în ceea ce privește emisiunile difuzate la postul de televiziune Antena 3 începând cu data de 25 iulie.

CSM susține în sesizarea făcută către CNA că s-ar fi făcut anumite încălcări al Legii audovizualului și spune că prin afirmațiile făcute de moderatorii postului și invitații acestora s-au adus atingeri grave independenței justiției prin care s-a afectat și viața personală a magistraților care anchetează dosarul de șantaj în care este pus sub urmărire penală Sorin Alexandrescu.

CSM mai susține că moderatorii ar fi trebuit să nu facă acuze nefondate.

Sesizarea vine în contextul punerii sub învinuire ieri a Antenei 3 în dosarul privind presupusul şantaj comis de conducerea Antena Group asupra administratorului RCS & RDS Ioan Bendei.

Săptămâna trecută, procurorii anticorupție au început urmărirea penală împotriva postului de televiziune Antena 3. Acuzațiile i-au fost prezentate lui Mihai Gâdea, în calitate de director al postului de televiziune.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri