CTP: De ce credeți că au ținut-o pe Kovesi 7 ore la audieri?

Data actualizării: Data publicării:
kovesi dupa 7 ore audieri

S-ar putea să n-o mai vedem pe doamna Kovesi, să nu mai iasă de acolo, de la Secția specială pentru investigarea magistraților, spune gazetarul Cristian Tudor Popescu. Obiectivul este ca fosta șefă a DNA să fie arestată, dar deocamdată Secția nu-și asumă asta, o iau progresiv, consideră CTP, iar ca argument al raționamentului său e răspunsul la întrebarea: De ce a fost ținută fosta șefă a DNA, joi, aproape șapte ore la audieri?

„Idealul, funcția-obiectiv este, minunat ar fi, pentru Secție, pentru Gestapo și pentru PSD-ALDE, ca doamna să fie arestată, ăsta ar fi idealul. Deocamdată, încă nu și-au asumat, ați văzut că au luat-o progresiv. Încă nu-și asumă arestarea Secția. Ce s-a întâmplat acolo? Dumneavoastră de ce credeți că au ținut-o șapte ore acolo, ce credeți că s-a întâmplat? (Răspunde Cosmin Prelipceanu: Ca să numere jurnaliștii orele). Exact. Foarte bine. În cazul de față, mesajul era chiar numărul de ore. Important era ca lumea să știe că a fost ținută șapte ore. A fost ținută 7 ore? Păi asta înseamnă că e o problemă, domnule! Înțelegeți? Timpul este o idee manipulatorie veche, de pe vremea Securității, din anii 50. Securitatea spunea: dacă ați ajuns la noi, sigur ați făcut ceva! La noi n-ajunge nimeni degeaba! Acest sentiment vrea să-l transmită Secția în clipa de față: Domnule, au ținut-o 7 ore! Îți dai seama, câte păcate are! Acesta este mesajul”, a punctat Cristian Tudor Popescu.

Fosta şefă DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat, joi, după mai mult de şase ore de audieri la Secţia de investigare a magistraţilor că are interdicţie de a vorbi cu presa despre dosarul său. 

„Au venit și cu această interdicție. De ce? Răspunsul e foarte simplu: pentru că în cele șapte ore s-a întâmplat...NIMIC! Și dacă doamna Kovesi ar fi venit și ar fi spus: vreme de șase-șapte ore m-au ținut acolo să-mi arate niște poze aberante, niște chestiuni lipsite de orice sens, fabulații și așa mai departe (...), dacă ar fi avut posibilitatea să devoaleze această manipulare doamna Kovesi, sigur că ea se dezumfla. Și atunci au ales acest mecanism, format foarfecă: 1. te țin șapte ore; 2. îți interzic să spui ceva despre de ce te-am ținut cele șapte ore. Ca să genereze ideea asta: domnule, cu doamna Kovesi sunt probleme! Și asta, firește, preluată acum de vorbeții, de zvonerii, de lătrăii partidului, asta va fi ideea”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Justiția e pe un taler al balanței, pe celălalt sunt Dragnea și Tăriceanu

Gazetarul consideră că ținta ultimă a unor astfel de demersuri este, de fapt, timorarea celor care lucrează în domeniul judiciar.

„Am tot auzit repetată această idee, chiar de domnul Zegrean, că se dorește împiedicarea lui Kovesi să ajungă la Bruxelles. Păi ce să mai ajungă la Bruxelles Kovesi? Nu mai are treabă acolo! A, dacă-și asumau atunci, probabil a fost la muchie, la prima chemare, atunci avea sens, atunci era bătaia peștelui, dacă o opreau atunci ca să nu se poată prezenta în comisia LIBE, unde a câștigat. Acum ce sens mai are? Nici nu se mai duce la Bruxelles doamna Kovesi! Ce se întâmplă acum acolo nu mai depinde de ea, iar Parchetul European începe să funcționeze din 2020. Nu are de ce să se mai ducă la Bruxelles doamna Kovesi. Deci, nu împiedicarea ei să acceadă la funcția de procuror european este obiectivul Secției și al puterii, ci înclinarea balanței atmosferice din justiție - e o balanță acolo, aia pe care o ține în mână femeia legată la ochi. Numai că balanța asta nu cântărește acum adevărul, dreptatea în legătură cu ... Bine, justiția nu se ocupă cu adevărul, se ocupă cu dreptatea, dar nu cu adevărul, nu este deținătoarea adevărului, justiția împarte dreptate...

Deci, cu această balanță se cântărește acum chiar doamna aceea legată la ochi. Doamna legată la ochi este acum pe un taler al balanței și pe celălalt taler sunt PSD-ALDE. Sau dacă vreți, Dragnea și Tăriceanu sunt într-un taler al balanței și doamna Justiție în celălalt.

Ei, ca să schimbi echilibrul, balanța asta atmosferică, doamna Kovesi este un pilon, un cui de siguranță, de acolo, esențial. Deci, faptul că a fost anchetată șapte ore acum, că probabil i s-a dat interdicție de a părăsi țara, control judiciar, toate acestea sunt semnale pentru cei din justiție care se încăpățânează să se opună aservirii, îngenuncherii justiției de către politic. Asta îi interesează acum. Parchetul European deja e terminat, nu mai are nicio treabă, s-a terminat, nu mai au cum s-o împiedice, poate o să iasă, poate n-o să iasă procuror european, acolo chiar nu mai are nimeni nicio treabă, nici măcar doamna Dăncilă, despre care aud că ar încerca să influențeze pe acolo... Nu poate influența! Jocurile acolo sunt la un nivel foarte înalt și nu știe nimeni ce va ieși de acolo.

Deci, ținta a tot ce se întâmplă cu doamna Kovesi și ce se va întâmpla este influențarea echilibrului în justiție, este timorarea celor care ies pe treptele tribunalelor, curților de apel, a celor care mai au intervenții publice - dintre judecători, dintre procurori - și care încearcă să se opună acestei invazii”, a conchis Cristian Tudor Popescu.

Doamna Kovesi e singură

„Doamna Kovesi este singură în acest moment. Pe ea nu o susține nimeni, pentru ea, pentru ceea ce a făcut, pentru modul în care a înțeles să-și facă meseria. În clipa de față, ea este exploatată electoral”, inclusiv de domnul Iohannis, care se gândește în fiecare moment, tot ce face dânsul este îndreptat - inclusiv referendumul - către al doilea mandat al domniei sale, a spus Cristian Tudor Popescu. „E absolut singură în acest moment doamna Kovesi. Nu e dispus nimeni să se implice din zona politică în cazul Kovesi decât dacă îi aduce o ciozvîrtă electorală”, a explicat CTP.  „Iar Iohannis e foarte atent cu popularitatea lui Kovesi. Dacă nu va fi aleasă în funcția respectivă (de la Parchetul European - n.r.), are o problemă domnul Iohannis. Kovesi a spus că vrea să fie procuror, dar acest lucru nu-l poate menține dacă i se interzice să mai facă această meserie. Pot să-i interzică să mai fie procuror. Atunci ce să facă? Poate să candideze și atunci, chiar ar avea o problemă dl. Iohannis. Așa că Laura Codruța Kovesi este singură”, a arătat CTP. Urmăriți comentariul complet al gazetarului în materialul video de mai jos:

Citiți și: CTP descrie cum va arăta România totalitară sub Dragnea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri