CTP, despre miza sesizării CCR de către „asaltangiul de profesie” Florin Iordache

Data publicării:
florin iordache inquam octav ganea 20180925143015_OGN_1788-01
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat, la Digi24, noua amânare anunțată astăzi de Curtea Constituțională pe sesizarea deputatului PSD Florin Iordache privind completurile de 3 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. O evenuală admitere a acestei sesizări ar duce la rejudecarea dosarului angajărilor fictive din Teleorman, în care președintele PSD Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare.

În interiorul CCR e o luptă corp la corp. Presiunea mare era și pentru luni, când dl Dragnea urmează să compară în fața instanței, dar și pentru vineri, când are loc un mare miting al PSD și vă dați seama cu ce buchet, cu ce jerbă la butonieră venea dl Dragnea, dacă astăzi Curtea spunea că ÎCCJ este alcătuită din niște netoți, niște neisprăviți. Ce cere dl asaltangiu de profesie, asaltangiu asupra justiției, dl Florin Iordache? Să fie desființate toate hotărârile completurilor de 3 pe motiv că ele nu au fost alcătuite din judecători specializați în corupție”, a spus gazetarul.

Cristian Tudor Popescu spune că a citit articolul invocat de Florin Iordache în sesizarea sa: „E un articol foarte scurt și foarte clar, spune că să fie alcătuite complete specializate”.

Cum e de conceput că oricare complet al Înaltei Curți în materie penală e incompetent în materie de fapte de corupție? Acești oameni ajung acolo, la curtea supremă a României, ca maximă încununare a carierei juridice. Cum să le spui că unii dintre ei nu sunt în stare să judece o cauză penală?”, a continuat Cristian Tudor Popescu.

Ce va face CCR, dacă va face lucrul acesta, este să discrediteze justiția din această țară. Înalta Curte este organul suprem al justiției din România, nu CCR. Dacă Înalta Curte este compusă din niște incapabili să judece fapte de corupție, atunci înseamnă că întreaga justiție din România conține o doză foarte mare de incapabili”, a continuat gazetarul.

Cu un tupeu fenomenal, acest asaltangiu, Iordache, face cererea asta în locul lui Dragnea, când era în concediu. Aproape simultan, avocații lui Dragnea cer același lucru, ca să înțeleagă tot poporul: 'Noi facem țăndări ÎCCJ, eu, Dragnea, o fac, eu sunt jupânul vostru'. Ăsta e mesajul. Trebuie să meargă către ultimul procuror de sector și ultimul judecător de la o judecătorie de județ, undeva, să știe toți”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Judecătorii Curții Constituționale au amânat astăzi din nou decizia în cazul contestației formulate de Florin Iordache pe tema completurilor de trei judecători de la ICCJ, până pe data de 19 aprilie. Decizia era așteaptă de Liviu Dragnea înainte de ultimul termen în procesul angajărilor fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman, programat pentru ziua de luni, 15 aprilie. Judecătorii CCR au solicitat informații suplimentare de la CSM și urmează să anunțe decizia la finalul săptămânii viitoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri