CTP: Salut că un caz de șantaj în presă a fost instrumentat și s-a ajuns la soluții definitive

Data actualizării: Data publicării:
ctp digi1411

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a salutat, miercuri, faptul că un caz de șantaj în presă a fost dus până la capăt și s-a ajuns la sentințe definitive, referindu-se la soluțiile date în dosarul RCS & RDS - Antena Group.  Cristian Tudor Popescu subliniază însă că practica șantajului este o meteahnă veche în presa românească și tocmai de aceea ar fi bine ca justiția să-și îndrepte atenția mai mult asupra acestui domeniu. 

„Acest caz nu reprezintă, după părerea mea, decât prea puțin din ceea ce s-a întâmplat și se întâmplă în presa românească. Șantajul, șantajul cu ameninţare nu sunt rare în presă noastră. E o vorbă veche, care continuă să funcționeze: câştigi mai mult cu ce NU spui și NU scrii decât cu ce spui și scrii pe un post TV sau pe net sau în într-un ziar. Acesta este mecanismul șantajului în presă. Eu cred că organele de anchetă abilitate şi-au îndreptat prea puţin atenţia asupra presei. Ar fi bine ca problemele pe care le are presa, modul în care arată ea acum, să fie, poate, rezolvate într-o măsură oarecare de justiţie, dacă nu a fost în stare presa, în atâţia ani de zile, să-şi mai autoreglementeze problemele prin organisme profesionale”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

„Din aceste sentinţe înţelegem că şantajul a fost constantat, au fost pronunţate condamnări cu suspedare şi cu executare şi de asemenea constatăm că dl. Dan Voiculescu a fost achitat de către instanţa supremă. Iată că toate susţinerile părţii în cauză în legătură cu faptul că acest proces ar fi fost îndreptat împotriva lui Dan Voiculescu, că el era ţinta, de fapt, a întregului proces, iată că ele nu se dovedesc adevărate”, a subliniat CTP. „Cererea de închisoare cu executare a procurorilor, cât şi cererea instanţei inferioare au fost anulate de către instanţa superioară, care l-a achitat pe dl. Voiculescu. Însă, înţeleg că dl. Sorin Alexandrescu, condamnat la închisoare cu executare, l-a ameninţat pe dl. Bendei cu dezvăluirea unor fapte de corupţie, pentru ca acesta să semneze un contract în valoare de multe milioane de euro. Păi ar fi interesant acum, în continuarea acestui caz, să aflăm şi care sunt acele fapte de corupţie, având în vedere și că dl. Bendei e urmărit penal în acest moment”, a mai spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri