Românul care a furat bijuterii de 5 milioane de euro s-a dat singur de gol

Data actualizării: Data publicării:
Sotheby's Preview A 100 Carat Diamond
LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 13: An employee holds a 100-Carat perfect diamond at Sotheby's auction house on February 13, 2015 in London, England. Forming part of the Magnificent Jewels sale in New York on April 21, 2015 it is expected to fetch between 19 - 25 million USD, 12 - 16 million GBP, 17 - 22 million EUR. (Photo by Carl Court/Getty Images)

Bărbatul din Ploieşti care a furat bijuterii şi diamante de cinci milioane de euro de la un magazin de lux din Paris a acţionat ca-n filme. S-a dat drept evaluator de pietre preţioase şi a reuşit să înşele vânzătorii şi să înlocuiască nestematele cu nişte falsuri. Asta au aflat procurorii anti-mafia din România care l-au prins acum câteva zile. Şi ar fi rămas cu prada dacă nu făcea o greşeală ce a pus pe urmele lui oamenii legii: s-a lăudat unui prieten.

Bărbatul din Ploieşti a fost "angajat" de doi sârbi să dea lovitura la unul dintre magazinele elveţeiene ale unui lanţ celebru în toată lumea: Grisogono. Podoabele vândute de această firmă sunt oferite de obicei vedetelor de cinema care participă la Festivalul de film de la Cannes.

Sârbii şi românul şi-au făcut planul cum să pună mâna pe asemenea giuvaeruri. Lovitura a fost dată cu o zi înainte de Anul Nou.

„A pătruns (...) în showroom-ul privat al mărcii elveţiene de bijuterii situat în Paris, recomandându-se drept gemolog, sub numele de "Mizrahi" şi părând interesat de examinarea a două diamante în stare brută şi două inele placate cu diamante în vederea achiziționării.” sursă: DIICOT

Furtul a fost pregătit cu minuțiozitate de român. Întâi, a ales special o casă de bijuterii exclusivistă, care furnizează accesorii inclusiv vedetelor de top de la Festivalul de la Cannes. Apoi, a pretins că este un evaluator interesat să cumpere bijuteriile, ba chiar s-a îmbrăcat ca atare, purtând un costum de designer de la o celebră casă de modă și ceas de peste 10.000 de euro. La întâlnire, George Ploscaru a analizat prada, apoi a schimbat cutia originală cu una asemănătoare, plecând din magazinul parizian cu o captură de peste cinci milioane de euro.

Românul a reuşit să plece astfel cu două diamante şi două inele cu briliant. Din prada evaluată la cinci milioane de euro, escrocul din Ploieşti s-a ales cu un o bijuterie şi cu un diamant pe care a reusit să îl vândă unui israelian. După lovitură, bărbatul a plecat din Franţa în Germania, unde s-a lăudat unor cunoscuţi cu ce a făcut. Nu a rămas însă mult acolo, pentru că şi poliţiştii din Berlin îl căutau fiindcă îl bănuiau de nişte furturi. A plecat spre Timişoara cu maşina, iar de acolo, cu avionul, la Bucureşti. În aceeaşi zi a mers acasă la Ploieşti. Nu a rezistat şi s-a mai lăudat o dată unui prieten cu furtul din magazinul de bijuterii. Prin intermediul amicului, povestea a ajuns şi la procurori.

„George mi-a spus că a dat o "lovitură de maestru". M-a chemat la el în apartament, ocazie cu care mi-a arătat un inel (...) şi mi-a spus că este de o calitate foarte bună, de la o bijuterie renumită.” sursă: DIICOT

Vineri, şarlatanul a încercat să vândă inelul preţios, dar în loc de bani a primit cătuşe.

Cu un inel de aproape două miioane de euro în buzunar, ploieşteanul a venit la un hotel din Bucureşti, să încerce să îl vândă. Habar nu avea cât valorează inelul, dar spera să ia câteva sute de mii de euro pe el. A negociat cu doi belgieni şi un israelian, dar nu s-au înţeles la preţ, aşa că tranzacţia a eşuat. A fost şi momentul în care poliţiştii de la Crimă Organizată şi procurorii DIICOT au intrat pe fir.

Hoţul este acum în arest şi va fi extrădat în Franţa unde va fi anchetat.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri