Cum a scăpat Bercea Mondial de 50 de dosare penale

Data publicării:
bercea mondial sandu anghel catuse

Unul dintre cele mai violente cazuri este cel în care Bercea Mondial a fost acuzat că a înjunghiat un consilier judeţean şi că l-a pus pe fiul lui să îl lovească cu maşina pe prietenul oficialului. Incidentul se întâmpla în 2009, iar probele erau evidente: camerele de supraveghere ale unei benzinării au filmat incidentul.

„A scos cuţitul şi a vrut să mi-l înfigă în piept. M-am ferit şi m-a lovit în umărul stâng, după care unul dintre fii lui a venit cu maşina pe contrasens şi m-a lovit cu maşina, celălalt m-a lovit cu bâta. Vecinului meu i-a rupt piciorul”, Valeriu Matei, fost consilier judetean.

În ciuda dovezilor evidente, şi consilierul judeţean, şi amicul lui, şi-au retras plângerea. Surse din rândul anchetatorilor spun că ar fi fost plătiţi de clanul Bercea, pentru ca dosarul deschis pe numele lui Sandu Anghel să fie închis. Cu toate că înainte să renunţe la acuzaţii, consilierul cerea dreptate.

Sper că de data aceasta justitia sa faca dreptate”, spune Valeriu Matei, fost consilier judeţean.

La fel de curat a ieşit Bercea Mondial din alte 49 de dosare pe care le anchetau procurorii de la Caracal, Slatina şi Craiova. Tocmai pentru ca Sandu Anghel nu a fost condamnat în nicunul dintre ele, Consiliul Suprem al Magistraturii a anunţat, săptamâna trecută, că toţi cei care au instrumentat dosarele interlopului, vor fi verificaţi.

„Cei de la CSM au cerut doar numere de dosare, nu au venit aici. In functie de aceste numere se va decide ce va urma”, spune Otilia Chiriţă, prim-procuror Parchetul de pe langa Tribunalul Olt.

Un judecător de la Consiliul Superior al Mahistraturii a cerut şi ca Bercea Mondial interlopul să fie cercetat pentru că a aruncat cu noroi în Justiţie, când a spus că ar fi plătit-o inclusiv pe şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie ca să scape de închisoare.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri