Cum au fost prinși traficanții care au vândut droguri în valoare de 10 milioane de euro în București

Data actualizării: Data publicării:
canabis Relu 161118 (5)

Traficanţii care au vândut cannabis în valoare de zece milioane de euro, în ultimii trei ani în Bucureşti, pozau în cultivatori de roşii. Ofiţerii DIICOT care i-au prins pe cei şapte suspecţi au gustat gluma - operaţiunea s-a numit "Grădinarii" şi a dezvăluit o afacere pusă la punct până în cele mai mici detalii.

Polițiștii care au făcut perchezițiile s-au mirat și ei: „Are două camere, frate! Mamă, asta e plină!”

„Tomatele”, cum au fost botezate culturile de cannabis, erau extrem de atent îngrijite, în cele şase locuinţe pe care suspecţii le-au cumpărat în mai multe comune din Dâmboviţa. O investiţie imobiliară de ordinul sutelor de mii de euro, pentru un profit de milioane.

În ultimii ani ar fi vândut două tone de cannabis, ceea ce pe piața neagră valorează în jur de 10 milioane de euro, relatează Alexandru Mihai, jurnalist Digi24.

Șef brigadă antidrog: „Drogurile erau vandute liderilor importanți din cartiere și din sectoarele capitalei, care la rândul lor distribuiau dealerilor de la nivel inferior, și iî sistem piramidal se ajungea undeva către consumatori. En gross, cu prețuri cuprinse între 3.000 si 5.000 de euro pe kilogram.

La percheziţii, poliţiştii au găsit aproape 300 de kilograme de stupefiante.

Ca să nu atragă atenţia, membrii grupării se fereau să spună drogurilor pe nume, mai ales când discutau cu partenerii de afaceri.

Ofițer antidrog: Foloseau termeni din agricultură, făceau referire la anumite tomate, anumite producții, fertilizatori, îngrășăminte, udat, irigat, aerisit, care sunt specifice și unei culturi legale de tomate.

Acoperirea era însă mult mai complexă - suspecţii aveau şi afaceri legale, ca să nu dea de bănuit nimănui, nici măcar familiei, spun anchetatorii.

Mama unuia dintre traficanți: „Doamneee, cuminti! Au muncit, au fost la serviciu, au muncit cu ziua. M-a luat ca din oală, nu știu nimic, absolut nimic, știu că veneau acasă la familie, aveau grijă de copiii!

Vecin: Sunt vecini și pe unul dintre ei l-am cununat. Sunt băieți cuminți, liniștiți, își văd de treaba lor..

Nu-mi vine sa cred! Că este așa...

Localnic: Nu am vazut nimic suspect pe stradă. Nu dădeau de bănuit cu nimic. Nu aveau mașini scumpe.

Cei șapte suspecţi ar putea plăti scump faptele - riscă până la 12 ani în spatele gratiilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri