Cum explică Rareș Bogdan și Cozmin Gușă apariția numelor lor în dosarul lui Sorin Oprescu

Data publicării:
icon

Informaţii noi despre caz apar în motivarea prin care instanţa explică de ce a decis ca Sorin Oprescu să rămână în arest. Primarul suspendat al Capitalei a spus la tribunal că, de când a câştigat primul mandat şi până acum, o grămadă de lume i-a tot spus că ar urma să fie arestat.

„Sorin Oprescu precizează că a trăit şapte ani la Primăria capitalei între agonie şi extaz, aproape în fiecare zi venea câte o persoană să-l anunţe că va fi arestat a doua zi. (...) La interpelarea instanţei, arată că în principal Rareş Bogdan venea cu "informaţii pe surse" de la DNA şi chiar şi domnul Guşă îi aducea asemenea zvonuri”, a comunicat Curtea de Apel.

Cosmin Guşă: „Niciodată nu m-am întâlnit cu Sorin Oprescu pe temele astea. Până în urmă cu câteva luni, n-am mai vorbit din 2008.”

Rareş Bogdan: „Eu cu Sorin Oprescu n-am băut în viaţa mea nicio cafea. Cu Sorin Oprescu nu m-am întâlnit niciodată faţă în faţă decât pe la vreo două evenimente. El a fost atenţionat de mine prin televizor.”

Din documentul instanţei mai reiese că, la percheziţia de la reşedinţa din Ciolpani a lui Sorin Oprescu, anchetatorii ar fi găsit 31.000 de lei, bani puşi bine într-un rastel cu arme de vânătoare. Sorin Oprescu susține că e vorba de economiile tatălui său.

„(…) a fost găsită la etajul imobilului într-un sac de pânză de culoare maron suma de 31.050 lei. (… ) Despre acesti bani, inculpatul Oprescu Sorin Mircea a declarat că provin din banii strânși din pensie și economii de către tatăl dânsului, de-a lungul a 10 ani: deși decesul a survenit în anul 2010. (…) De menționat este că noua serie de bancnote ce cuprinde două valori, cea de 200 lei şi cea de 500 lei, a fost emisă începând cu anul 2005”, precizează Curtea de Apel.

Pe lângă banii din rastelul cu arme, anchetatorii ar mai fi găsit în subsolul locuinţei din Ciolpani şi un dispozitiv artizanal de bruiaj. Sorin Oprescu a declarat în faţa instanţei că nu îşi aminteşte să-l fi fost folosit vreodată.

Citiți și: 

Lui Sorin Oprescu i s-a făcut rău când a aflat motivarea Curții

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri