Cum se apără ministrul Justiției după ce CCR a declarat neconstituționale zeci de articole din Codul Penal

Data publicării:
Declarații făcute de Tudorel Toader după adoptarea OUG privind legile justiției. Foto: InquamPhotos/Octav Ganea
Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, precizează vineri că proiectul de lege pentru modificarea Codurilor penale a fost elaborat de MJ în limitele deciziilor Curţii Constituţionale şi directivelor Uniunii Europene.

181015_TUDOREL TOADER_02_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Declarații făcute de Tudorel Toader după adoptarea OUG privind legile justiției. Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

„Simple precizări, contrare unor afirmaţii apărute în spaţiul public! Ministerul Justiţiei a elaborat proiectul de lege pentru modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală, în sensul punerii acestora de acord cu deciziile CCR, precum şi pentru transpunerea directivelor referitoare la confiscarea extinsă, respectiv consolidarea prezumţiei de nevinovăţie. Proiectul de lege a fost elaborat în limitele deciziilor CCR şi directivelor UE!”, scrie Tudorel Toader pe Facebook, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, pe data de 18 august 2017, Guvernul a adoptat respectivul proiect de lege, care a fost transmis către Parlament în vederea legiferării.

Curtea Constituţională a României a admis parţial, joi, sesizările formulate de preşedintele Klaus Iohannis, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, PNL, PMP şi USR privind modificările aduse Codului penal şi Legii pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

Judecătorii au stabilit, printre altele, că modificările aduse infracţiunilor de abuz în serviciu şi trafic de influenţă sunt neconstituţionale şi au respins contestaţiile cu privire la abrogarea infracţiunii de neglijenţă în serviciu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri