Cunoscutul interlop Nuţu Cămătaru iese din închisoare

Data actualizării: Data publicării:
nutu camataru2

Cunoscutul interlop Nuţu Cămătaru iese din închisoare, după ce a executat mai puţin de o treime din pedeapsa de 5 ani şi 11 luni, primită într-un dosar de şantaj şi tâlhărie.

Cum a fost posibil? A combinat o cerere de contopire a două pedepse, cu beneficiile recursului compensatoriu. L-a ajutat şi faptul că procurorii nu au mai atacat decizia Judecătoriei Găeşti, care nu era definitivă.

Comisia de eliberări condiţionate a penitenciarului Găeşti, acolo unde a fost încarcerat interlopul, e cea care a propus ca Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, să iasă mai repede din închisoare, iar Judecătoria Găeşti a fost de acord.

Interlopul a fost încarcerat în decembrie 2017, după decizia primită într-un dosar instrumentat DIICOT. Procurorii îl acuzau, alături de alţi 51 de interlopi, de infracţiuni de violenţă - şantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat şi omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă letală fără drept. Ancheta a fost numită de presă "Dosarul Cămătarii şi Sportivii".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri