Curtea de Apel a prelungit cu 30 de zile măsura arestării preventive în cazul comisarului Traian Berbeceanu

Data publicării:
berbeceanu FB

Curtea de Apel Bucureşti a judecat, marţi, cerere de prelungire a arestării preventive în cazul lui Berbeceanu, făcută de procurorii DIICOT de la structura centrală.

După ascultarea pledoariilor, judecătorul a admis cererea anchetatorilor DIICOT şi a prelungit cu 30 de zile măsura arestării în cazul lui Berbeceanu, începând din data de 23 noimebrie, când expiră mandatul actual de arestare.

Decizia de marţi a instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la instanţa supremă.

Traian Berbeceanu, fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, a fost arestat preventiv în 24 octombrie, printr-o decizie luată de Curtea de Apel Alba Iulia, la propunerea procurorilor DIICOT. El a făcut recurs, însă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv, pe 31 octombrie, ca acesta să rămână în arest.

Prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei

Berbeceanu este acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei. În acelaşi dosar sunt cercetaţi soţii Titus Biriescu şi Ramona Biriescu, consideraţi liderii grupării infracţionale specializate în comerţ ilegal cu petrol, arestaţi de asemenea pe 24 octombrie.

Potrivit procurorilor, soţii Biriescu au sponsorizat BCCO Alba-Iulia, prin intermediul comisarului Traian Berbeceanu. cu calculatoare şi alte bunuri sau servicii, dar şi Inspectoratul Şcolar Hunedoara, unde lucrează soţia comisarului.

Procurorii au arătat că Traian Berbeceanu i-ar fi ajutat pe membrii grupării, dându-le informaţii despre investigaţiile DIICOT sau despre stadiul unor dosare care aveau ca obiect comiterea unor infracţiuni economice de către membrii acestei grupări.

Berbeceanu i-ar fi anunţat şi despre percheziţii şi audieri de martori şi le-ar fi spus cum pot evita probarea activităţilor infracţionale, atenţionându-i cu privire la evitarea utilizării comunicărilor prin telefon.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri