Curtea de Apel București: OUG 92 e neclară și discriminatorie

Data publicării:
curtea de apel ziaristi asteptare

Ordonanţa de Urgenţă 92, prin care Guvernul a modificat legile Justiţiei, este neclară şi discriminatorie, spun judecătorii Curţii de Apel Bucureşti, cei care au sesizat Curtea Constituţională atunci când s-au lovit de prevederile acestei ordonanţe.

Magistraţii arată în motivarea sesizării că articolul care instituie în cazul procurorilor o vechime în magistratură de minim 10 ani se aplică şi celor care sunt deja în funcţii.

Mai mult, prevederea îi discriminează pe procurorii anticorupţie. Ca să rămână în funcţii, aceştia ar fi trebuit să fi susţinut un concurs, spre deosebire de procurorii DIICOT, pentru care ordonanţa promovată de Tudorel Toader prevede doar susţinerea unui interviu.

În condiţiile noilor modificări, Direcţia Naţională Anticorupţie s-ar putea afla în incapacitate de a funcţiona, întrucât doar şefii au susţinut un concurs la obţinerea funcţiilor.

De asemenea, judecătorii CAB se întreabă de ce Guvernul nu a motivat situaţia extraordinară care a justificat emiterea acestei ordonanţe de urgenţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri