Cuscrul lui Traian Băsescu, audiat la DIICOT

Data publicării:
vlcsnap-2013-04-10-14h42m19s161

Gheorghe Ionescu este tatăl lui Bogdan Ionescu, ginerele preşedintelui. Tânărul şi fiica mai mică a preşedintelui s-au căsătorit anul trecut.

Gheorghe Ionescu a ocupat funcții în Ministerul Economiei și a reprezentat statul în Consiliul de Administrație al Petrom, atunci când prietenul său, Adriean Videanu, era ministru al Economiei.

Potrivit informațiilor venite pe surse, Gheorghe Ionescu este audiat în calitate de martor. DIICOT nu a emis momentan niciun comunicat de presă, iar procurorii nu au făcut nicio precizare despre implicarea omului de afaceri în acest caz.

Dosarul Bancherilor este unul dintre cele mai mari dosare de fraude bancare. Prejudiciul este de peste 35 de milioane de euro. 

Învinuiţii din dosar sunt acuzaţi că ar fi obţinut, în mod ilegal, de la Ministerul Economiei, Comerţului si Mediului de Afaceri, în baza unor documente falsificate, finanţarea unor proiecte de achiziţii utilaje, prin intermediul unor societăţi comerciale controlate de către liderii grupării.

Activitatea infracţională a fost sprijinită de către învinuiţii Aurel Şaramet, având calitatea de director al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Cercel - Duca Alexandru Claudiu, vicepreşedinte al unei unităţi bancare, Mihai Grigoroiu, Roşu Cătălin Ionuţ şi Atanasiu Andrei, angajaţi în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi Diaconescu Florian Dragoş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri