D. Morar, despre declaraţiile lui V. Ponta: Şi în Justiţie s-a ajuns la coabitare

Data publicării:
daniel morar digi24 1

Niciodată pe vremea lui Morar nu a fost oprit vreun dosar din ordinul vreunui politician, fie el şi prim-ministru. Şi în Justiţie s-a ajuns la coabitare. Nu e firesc ce se întâmplă acum. Procurorii sunt independenţi şi lucrurile de acest gen se gestionează în cadrul sistemului. Nu este cazul ca un politician să intervină în actul de justiţie. Dacă pe "vremea lui Morar" se întâmpla aşa ceva, primea o replică imediată şi pe măsură. La fel ar trebui să se întâmple şi acum", a declarat Daniel Morar pentru Evenimentul Zilei.

Reacţia lui Daniel Morar, în prezent judecător CCR, vine după ce Victor Ponta a declarat, vineri, că persoanele vinovate de fraudarea examenului de bacalaureat trebuie pedepsite penal, dar în acelaşi timp este important să fie evitate abuzurile, de genul celor comise de procurori în vara anului trecut, la referendum.

Dacă există corupţie - şi există, în mod clar a existat - e foarte bine ca aceasta să fie combătută şi trebuie luate măsuri foarte dure. Şi profesorii care luau mită pentru subiecte trebuie să răspundă penal, ca un semnal pentru toţi ceilalţi”, a spus premierul, citat de Mediafax.

Nu mai trăim în vremurile lui Daniel Morar şi ale comuniştilor, să luăm oameni de pe stradă, cu atât mai puţin copii”, a adăugat el.

Parchetul Tribunalului Bucureşti face cercetări pentru fapte de corupţie la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală. Directoarea unităţii de învăţământ, Costica Vărzaru, demisă din funcţie după începerea anchetei, este arestată preventiv pentru trafic de influenţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri