Dacian Cioloș: Am avut puțin emoții după decizia BEC, dar am avut încredere în justiție

Data publicării:
dacian ciolos gov ro
Foto: arhivă gov.ro

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, a declarat vineri seara la Digi24, după ce Înalta Curte a anulat decizia Biroului Electoral Central și a decis că Alianța 2020 USR PLUS se poate înscrie în cursa pentru alegerile europarlamentare 2019, că speră ca în câteva zile coaliția să încheie adunarea semnăturilor pentru a depune listele.

„Am avut puțin emoții după decizia BEC, dar am avut încredere în decizia justă a Înaltei Curți și am avut dreptate să avem încredere”, a comentat Dacian Cioloș decizia luată de instanța supremă.

Citiți și:  Dacian Cioloș, la Digi24: Vom găsi formula juridică legală să candidăm. Avem încredere în justiție

Reacția PSD după decizia BEC în cazul Alianței USR-PLUS: Să aibă încredere în justiție

„Din punctul nostru de vedere, urmează să continuăm să strângem semnăturile de care avem nevoie să depunem listele. Ne bucurăm că Înalta Curte a recunoscut Alianța, continuăm ceea ce am început, anume,să arătăm românilor că există o alternativă politică”, a declarat Dacian Cioloș.

„În câteva zile sperăm să încheiem adunarea semnăturilor și vom continuă campania în țară, în momentul de față ne aflăm la Timișoara”, a precizat liderul PLUS. 

Alianţa USR-PLUS a contestat, vineri, decizia Biroului Electoral Central care i-a respins înscrierea în alegerile europarlamentare. „Vom merge mai departe, indiferent de decizia ICCJ în care avem foarte mare încredere”, a spus Dan Barna, la Timişoara.

USR şi PLUS pot candida împreună la alegerile europarlamentare, după ce ICCJ le-a admis vineri seară contestaţia la decizia BEC care interzicea participarea alianţei celor două partide la scrutin. ICCJ a acceptat contestaţia celor două partide, decizia BEC fiind astfel anulată. Decizia pronunţată vineri seară de ICCJ este definitivă.

Citiți și:  Liderul ALDE din PE, mesaj de susținere pentru Alianța USR-PLUS: „Autoritățile române nu trebuie să constrângă democrația”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri