Dan Barna, despre candidații respinși la DNA: E greu să găsești un profil Dăncilă în timp scurt

Data actualizării: Data publicării:
dan barna-digi24

Președintele USR Dan Barna l-a criticat pe ministrul justiției, Tudorel Toader, că a respins cele patru candidaturi pentru funcția de procuror-șef al DNA. „Este foarte greu să găsești un profil gen Viorica Dăncilă într-un termen scurt”, a spus el.

Spunea domnul Zegrean că nu sunt îndeplinite pretențiile. Este foarte greu să găsești un profil gen Viorica Dăncilă într-un termen scurt. Orice profil care are o carieră consistentă sau elemente credibile de competență e un profil nedezirabil pentru actuala majoritate. Vedem din componența Guvernului că despre asta e vorba. Nu e o surpriză că dl. Toader a respins toate cele patru candidaturi”, a spus Dan Barna, într-o intervenție telefonică la Digi24.

Întrebat despre o posibilă motivare a respingerii celor patru candidați, președintele USR a spus că o posibilă variantă ar fi așteptarea promulgării legii 303 - care îl obligă pe președinte să respingă o singură dată propunerea într-o funcție de procuror de conducere.

„Poate fi numit un om fidel pe care președintele să nu-l mai poată respinge după o eventuală primă respingere. E un joc, în întregul context în care se intenționează ca justiția să fie subordonată majorității, al lui Dragnea și Tăriceanu”, pentru a transforma DNA „în serviciul de casă al PSD”, a adăugat el.

Barna a mai spus că, în opinia lui, va urma „o perioadă de tărăgănare până legea 303 va fi promulgată” și „în momentul acela vor apărea candidați care vor îndeplini în mod magic aceste pretenții”.

„Din afara României lucrurile se văd așa cum sunt. Există în România un condamant penal și o majoritate care încearcă să subordoneze justiția”, a mai spus președintele USR.

Cei patru candidaţi pentru postul de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - procurorii DNA Marius Iacob, Florentina Mirică şi Elena Grecu şi Cristian Lazăr de la Parchetul instanţei supreme - au susţinut, joi, interviul cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. 

Citiţi şi: Dragnea are o nouă țintă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri