Dan Şova: Investitorii străini nu au a se plânge, să facă plângere, să ia modelul meu

Data publicării:
dan sova RESIZE-Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu-1

 

Ministrul delegat pentru proiecte pentru infrastructură a criticat şi mesajul pe Twitter al ambasadorului Olandei, Matthijs van Bonzel, care a spus că România trebuie să facă reforme în justiţie pentru a atrage investitorii străini.

„Nu ştiu la ce reforme se referă, dacă poate să sugereze reforma X sau Z cred că pot fi luate în discuţie, un simplu mesaj... reforme se fac în fiecare zi în justiţie. Lupta anticorupţie funcţionează, instanţele funcţionează. Ca om care vin din sistem mi-e foarte greu să înţeleg la ce se referă”, a spus Dan Şova.

El s-a referit şi la criticile aduse de ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris, care a susţinut că România nu are reputaţia unei ţări curate, unul din primele lucruri cu care se confruntă investitorii britanici când vin aici fiind şpaga. „Investitorii străini nu au a se plânge, să facă plângere, să ia modelul meu, dacă li se cere, să se ducă să facă plângere. Nu e firesc să spun că s-a cerut, trebuie să faci plângere. Din punct de vedere al prestigiului însă, ambasadorul Harris are dreptate. Stăm rău, am avut în timpul guvernării Boc o administraţie simbol de corupţie. O să iasă dosarele, am făcut sute de plângeri, noi Guvernul Ponta. A fost cea mai coruptă administraţie din istoria postdecembristă”, a susţinut Dan Şova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri