Dan Voiculescu ar fi urmărit modificarea statutului procurorilor

Data publicării:
voiculescu - 5542873-Mediafax Foto-Liviu Adascalitei-9

Dan Voiculescu va merge în faţa instanţei pe 5 noiembrie, când este primul termen al procesului în dosarul "Şantajul". Anchetatorii susţin că omul politic intenţiona să pună presiune pe procurori nu numai prin intermediul presei, dar şi prin prisma influenţei sale politice.  

Imediat după arestarea lui Sorin Alexandrescu, fondatorul Grupului Intact lua în calcul inclusiv o restrângere a atribuţiilor procurorilor. Şi tot pentru a răspunde acuzaţiilor ce se conturau la adresa grupului media şi a acţionarilor săi, Dan şi Camelia Voiculescu au decis să facă plângeri penale tuturor televiziunilor care au relatat despre arestarea lui Sorin Alexandrescu.

Imediat după arestarea lui Soribn Alexandrescu, Dan şi Camelia Voiculescu au pus la punct ofensiva împotriva acuzaţiilor, susţin procurorii. „Învinuiţii s-au simţit datori să folosească, pe lângă campania media la care ne-am referit, şi alte mijloace în scopul exercitării de presiuni asupra procurorilor, intenţionând ca, prin folosirea influenţei, în special cea pe care o are învinuitul Dan Voiculescu în mediul politic, să genereze atât dezbateri publice, cât şi politice vizând statutul procurorului” - apare în rechizitoriul DNA.

Interceptările ataşate dosarului arată că, în opinia acuzării, intenţiile clare ale familiei Voiculescu erau ca procurorul să fie privat de o parte din atribuţiile legale.

"Dan Voiculescu: Procurorul trebuie să se bazeze numai pe fapte şi în momentul în care trimite la judecător un dosar, el trebuie să se asigure, că ăsta e rolul lui, că dosarul are tot ce trebuie. (...) Ei zic magistraţi, şi la magistraţi bagă şi judecătorul şi procurorul. Nu-i tot aia.

Camelia Voiculescu: Mda.

Dan Voiculescu: Judecătorul are atributul ăsta, de a interpreta, pe când procurorul nu-l are".

În aceeaşi zi în care instanţa urma să decidă cu privire la arestarea directorului Antena Group, respectiv 1 iunie, familia Voiculescu hotărâşte şi alte metode de a contracara atacurile.

"Dan Voiculescu: ...Depuneţi plângere penală împotriva lu' RCS. (...) Depuneţi hârtii, tăticule, că nu pe vorbe se face treaba.

Camelia Voiculescu: Da. Denunţ penal. Denunţ calomniat.

Dan Voiculescu: Nu, nu, denunţ calomnios."

Denunţul s-a concretizat, însă lipsa probelor a condus la închiderea dosarului în care a fost reclamat administratorul RCS-RDS. Dar plângerile urmau să curgă şi pentru alte persoane.

"Camelia Voiculescu: Şi o să facem, o să facem plângere penală luni şi pentru ăia, şi pentru ăia, şi pentru Oancea. Nu ştiu, da' şi pentru... o să vedem, lasă că...!

Dan Voiculescu: Faceţi pentru... afară de Guşă...

Camelia Voiculescu: Da.

Dan Voiculescu: Faceţi şi pentru, pentru B1, şi pentru RTV."

Dosarul şantajului de la Antena Group a ajuns acum pe rolul Curţii de Apel Bucureşti. Ieri s-a decis trimiterea în judecată a lui Dan Voiculescu, a fiicei sale, Camelia Voiculescu, și a directorului Antena Group, Sorin Alexandrescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri