Sari la conținut

Dan Voiculescu rămâne în închisoare

Eliberarea condiționată a fostului senator Dan Voiculescu a fost respinsă, marți, de Tribunalul București. Este o decizie definitivă a judecătorilor care au luat în discuție, în urmă cu o săptămână, apelul depus de apărarea lui Dan Voiculescu.

În decembrie,  nici Judecătoria Sectorului 5 nu a fost de acord cu eliberarea condiţionată a omului de afaceri,  motivând că el a profitat de carenţele legislative pentru a obţine cât mai uşor zile libere. Judecătorii dădeau ca exemplu faptul că a câştigat 60 de zile pentru două studii la care a lucrat...patru ore.

Dan Voiculescu a fost condamnat în august 2014, la zece ani de închisoare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare. După ce a fost încarcerat, acesta a scris, în mai puţin de un an şi jumătate, zece cărţi.

Prin decizia de marți, Tribunalul București a scurtat termenul de reiterare, adică termenul stabilit pentru a solicita din nou eliberarea condiționată. Inițial, acest termen era pentru septembrie 2017, dar a fost scurtat pentru finalul lunii mai. Atunci Dan Voiculescu se va putea adresa din nou comisiei de la penitenciarul Rahova, unde este încarcerat, iar ulterior instanțelor de judecată.

Pe aceeași temă