Sari la conținut

Dan Voiculescu: „Sunt unul dintre cei mai hotărâți admiratori ai unui stat de drept autentic. În niciun dosar nu există probe împotriva mea”

„Vreau să precizez că sunt unul dintre cei mai hotărâți admiratori, doritori ai unui stat de drept autentic”, a declarat Dan Voiculescu, într- o conferință de presă.

„În fapt, am stat să mă gândesc la ce s-a întâmplat. Și am pornit cu gândul că nu am făcut nimic, știind că nu sunt cu nimic vinovat, știind că în toate aceste dosare nu există niciun fel de probă materială directă sau indirectă împotriva mea. Vreau să repet fraza aceasta: în niciun dosar nu există nicio probă materială directă sau indirectă împotriva mea”, a subliniat fostul senator.

Dan Voiculescu a evitat astăzi să facă declaraţii referitoare la dosarele în care este implicat.

Fondatorul Partidului Conservator a precizat, pe de altă parte, că va pune bazele primei organizaţii neguvernamentale care să investigheze acţiunile preşedintelui Traian Băsescu după 1989.  

  Dan Voiculescu a făcut aceste declarații cu o zi înaintea unui nou termen în dosarul ICA.

Mâine, la Curtea de Apel Bucureşti este un nou termen de judecată în dosarul privatizării ICA. Ar urma să fie audiaţi inculpaţii, iar apărătorii acestora ar trebui să pună concluzii în acest proces.

Preşedintele completului de judecată a menţionat la termenul din 1 iulie că instanţa va înainta o notă către Baroul Bucureşti, pentru a desemna avocaţi din oficiu, în situaţia în care, la următorul termen, apărătorii aleşi ai inculpaţilor nu vor putea fi prezenţi pentru a spune concluzii sau nu vor dori să facă acest lucru.

Tot atunci, judecătoarea Camelia Bogdan, preşedintele completului, a respins mai multe excepţii, cereri de amânare şi de recuzare înaintate de avocaţi şi a extins sechestrul pus pe averea preşedintelui fondator al PC, Dan Voiculescu.

Cererea lui Dan Voiculescu de strămutare a dosarului privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, de la Curtea de Apel Bucureşti la o altă instanţă, se va judeca în 24 septembrie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.