Dan Voiculescu, trimis în judecată în dosarul șantajului

Data publicării:
dan voiculescu mediafax-2

În dosarul șantajului au fost puşi sub învinuire Dan Voiculescu, preşedintele Intact Media Group, Camelia Voiculescu, directorul Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, şi persoanele juridice SC Antena Group SA, Antena 3 şi SC Intact Publishing SRL.

Dan Voiculescu este acuzat de complicitate la șantaj.

Conform comunicatului DNA, au fost trimise în judecată în acest dosar cinci persoane fizice și trei persoane juridice: Antena 3, Antena Group și Intact Publishing.

Procurorii susţin că fondatorul trustului Intact ar fi ştiut că directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, îl şantaja pe directorul RCS&RDS. Dan Voiculescu susține însă că este vorba de o încercare de intimidare a presei, pentru că în această cauză nici măcar nu poate fi vorba de șantaj, conflictul cu RCS-RDS fiind unul de natură pur comercială.

(Gheorghiță Mateuț, avocatul lui Dan Voiculescu, comentând măsura dispusă de procurori.)

În dosar, procurorii au interceptat mai multe convorbiri telefonice purtate de Sorin Alexandrescu, directorul Antena Group, cu preşedintele Intact Group, Camelia Voiculescu, dar şi cu fondatorul trustului media, Dan Voiculescu. Discuţiile dovedesc, susține acuzarea, că Dan Voiculescu şi fiica sa, Camelia Voiculescu, au fost direct implicati în şantaj.  

De unde a pornit dosarul de șantaj

Procurorii spun că, în perioada 16 aprilie - 24 mai, directorul Antena Group l-a ameninţat în repetate rânduri pe administratorul RCS-RDS cu publicarea unei anchete jurnalistice cu scopul de a-l convinge să semneze un contract comercial privind retransmisia şi distribuţia prin satelit a programelor Antena Group. Posturile trustului au difuzat de peste două sute de ori un promo care anunţa ancheta jurnalistică incendiară, însă materialul nu a mai fost difuzat niciodată. Sorin Alexandrescu a fost arestat preventiv și ulterior eliberat de Tribunalul Bucureşti.

Șeful Antena Group a fost prima persoană cercetată în acest dosar, ulterior ancheta fiind extinsă în cazul Cameliei Voiculescu şi Intact Group, dar şi al unui adjunct al şefului ANAF.

Şeful Antena Group, Sorin Alexandrescu, a stat trei zile în arest preventiv, fiind acuzat că a şantajat un reprezentant RCS-RDS, administratorul Ioan Bendei. Anchetatorii susţin că Alexandrescu a folosit drept instrument de şantaj un contract încheiat între RCS-RDS şi firma lui Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, act pe care l-ar fi obţinut de la Garda Financiară.

Procurorii mai spun că Sorin Alexandrescu i-a cerut reprezentantului RCS-RDS să semneze un contract de retransmisie prin satelit a programelor grupului Antena prin satelit. În caz contrar, contractul cu firma lui Dumitru Dragomir ar fi fost făcut public. Ca să facă presiuni, el ar fi dispus difuzarea pe posturile Antena Group a unor promo-uri despre o presupusă anchetă jurnalistică. Procurorii anticorupţie au depus la dosar mai multe interceptări ale convorbirilor.

Săptămâna trecută, Dan Voiculescu a fost condamnat la cinci ani închisoare cu executare în dosarul în care a fost judecat pentru privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare. Decizia nu este, însă, definitivă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri