Dan Voiculescu vrea să i se anuleze condamnarea definitivă. Instanța supremă decide unde se va judeca cererea

Data publicării:
dan voiculescu instanta crop

Gheorghiță Mateuț, avocatul lui Dan Voiculescu, a sosit în jurul orei 10:00 la sediul instanței supreme. El a spus că este absolut necesar ca acea contestație făcută împotriva pedepsei de la Curtea de Apel București să se judece în altă parte, la o altă instanță similară, pentru că instanța care l-a condamnat la 10 ani de închisoare cu executare este lipsită de obiectivitate. Mai spune avocatul lui Dan Voiculescu că sunt șanse mult mai mici ca acea cerere să se judece în mod obiectiv.

Așadar, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar putea să decidă astăzi ca cererea de anulare a hotărârii de definitive de condamnare să nu se judece la Curtea de Apel București. Gheorghiță Mateuț nu a vrut să ofere detalii privind motivele invocate în fața instanței.

Ieri, Curtea de Apel București a făcut publice motivele condamnării lui DAN VOICULESCU la zece ani închisoare pentru spălare de bani în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare. DAN VOICULESCU a fost condamnat în data de 8 august, iar motivarea îi poate servi pentru a încerca în continuare căi juridice de atac la decizia Curții de Apel București.

Motivarea deciziei instanței are 224 de pagini. Astfel, DAN VOICULESCU a minţit şi şi-a folosit influenţa de preşedinte al Partdiului Conservator pentru a prelua Institutul de Cercetări Alimentare, se arată în motivare. În plus, omul de afaceri a ştiut că preţul plătit pentru Institutul de Cercetări Alimentare a fost subevaluat cu intenţie de ceilelţi inculpaţi din dosar.

Judecătorii mai spun că metodele lui Dan Voiculescu de spălare a banilor sunt rudimentare și îl compară cu celebrul gangster american Meyer Lansky.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri