Danileţ: Azi, ministrul poate revoca un înalt procuror pentru orice vrea el

Data publicării:
judecatorul cristi danilet
Cristi Dănileț explică comunicatul de presă transmis de ministerul justiție legat de revocarea lui Augustin Lazăr.

Judecătorul Cristi Danileţ susţine că în prezent ministrul justiţiei poate revoca un înalt procuror pentru orice vrea el iar faţă de procurorul general al României, Augustin Lazăr, a fost declanşată procedura de revocare deoarece a vorbit public, dar nu pe placul ministrului justiţiei.

cristi danilet
Judecătorul Cristi Danileţ susţine că în prezent ministrul justiţiei „poate revoca un înalt procuror pentru orice vrea el”.

„Aşadar procurorul general al României e propus spre revocare pentru conducerea defectuoasă a Ministerului Public fiindcă a vorbit public, dar nu pe placul ministrului justiţiei. Sincer, putea fi revocat că îi stă uneori cravata strâmbă sau pentru că poartă ochelari. Azi, ministrul poate revoca un înalt procuror pentru orice vrea el. Eu am mai spus-o: nu controlează o persoană cel ce o numeşte în funcţie, ci cel care o poate revoca, a scris Danileţ miercuri într-un mesaj pe Facebook.

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat miercuri că va declanşa procedura de revocare din funcţie a procurorului general al României, Augustin Lazăr. El a prezentat raportul privind activitatea managerială a procurorului-şef al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Ministrul justiţiei a afirmat că faptele enumerate în raport sunt de netolerat într-un stat de drept iar activitatea managerială a lui Lazăr contravine obligaţiilor constituţionale şi legale.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri