Darius Vâlcov află astăzi dacă va fi arestat preventiv pentru 30 de zile

Data publicării:
darius valcov-Mediafax Foto-Victor Ciupuliga-5

Procurorii anticorupţie îl acuză pe Darius Vâlcov de trafic de influenţă, după ce ar fi intervenit, pe vremea cand era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri. Procurorii spun că ar fi primit comision 20% din valoarea acelor contracte. Darius Vâlcov a demisionat din funcţia de ministru al Finanţelor în ziua în care a fost pus de DNA sub urmărire penală şi a părăsit guvernul cinci zile mai târziu, atunci când procurorii au cerut permisiune pentru reţinerea şi eventuala sa arestare.

Cu mâinile legate, dar cu zâmbetul pe buze. Aşa a ieşit Darius Vâlcov ieri din sediul DNA, la finalul unei zile în care a împlinit 38 de ani şi pe care a început-o tot în faţa procurorilor anticorupţie. Dimineaţă, fostul ministru al Finanţelor a fost chemat la audieri.

ORA 09:30

Reporteri: La mulți ani!

Darius Vâlcov: Mulțumesc. Am fost chemat pentru unele proceduri. O să mă întorc la amiază, după declaraţia din Senat.

Reporter: Veţi face vreun denunţ?

Darius Vâlcov: Nu. Nu.

După o întâlnire de o oră cu procurorii, Darius Vâlcov a mers la Senat, acolo unde plenul urma să ia o decizia asupra solicitării DNA de permitere a reţinerii şi, eventual, arestării sale preventive. A fost primit cu îmbrăţişări, unele de încurajare, altele de ziua sa.

ORA 13:00

Darius Vâlcov: Solicitarea mea e ca azi sa daţi un vot da. Fiind şi ziua mea, cred că e o rugăminte în plus, rugămintea pe care v-o fac, de a nu mă pune în situaţia de a îmi da demisia din funcţia de senator pentru a ajunge în faţa instanţei.

Imediat după votul colegilor, fostul ministru s-a întors la DNA.

ORA 15.30

Darius Vâlcov: Din moment ce l-am cerut, nu avea cum sa ma surprindă.

Reporter: Ați colaborat? Ați denunţat? Veţi face denunţuri?

Protestatari: La puşcărie!

Strigătele unor protestatari adunaţi în faţă la DNA s-au adeverit, trei ore mai târziu. Darius Vâlcov a fost reţinut sub acuzaţia de trafic de influenţă.

ORA 18:30

Reporter: Aţi recunoscut toate acuzaţiile, domnule senator?

Darius Vâlcov: Am spus că mergem înainte, ne vedem mâine.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri