Sari la conținut

Darius Vâlcov ar putea avea un al patrulea dosar penal

Procurorii DNA din Bucureşti au cerut Tribunalului Olt redeschiderea unui dosar închis în 2012 şi care vizează nouă suspecţi, prin care preşedintele şi vicepreşedintele CJ Olt, fostul primar al Slatinei, Minel Prina, dar şi Darius Vâlcov, vizat tot în calitate de fost primar al oraşului. Instanţa a cerut audierea tuturor suspecţilor înainte de a se pronunţa.

Dosarul pe care procurorii din Bucureşti vor să îl redeschidă se bazează pe mai multe sesizări privind finanţarea ilegală a clubului de fotbal FC Olt de Consiliul Judeţean.

Marius Oprescu, vicepreşedintele CJ Olt spune că „este vorba despre o reclamație care a fost și care nu s-a adeverit, nu consider că mă privește.”

Vizate de verificările procurorilor sunt atât concesionarea serviciilor de întreţinere a spaţiilor verzi din Slatina timp de 30 de ani, pentru suma de 800 de milioane de lei, cât şi contractarea mai multor lucrări supraevaluate de compania de apă.

Fostul primar al Slatinei, Minel Prina, cercetat pentru complicitate la trafic de influență în dosarul în care a fost trimis în judecată şi Darius Vâlcov, nu s-a prezentat la audieri.