De ce a fost aprobată eliberarea condiționată pentru Dan Voiculescu

Data actualizării: Data publicării:
dan voiculescu agerpres_7625442

Omul de afaceri Dan Voiculescu a primit undă verde pentru eliberarea condiţionată pentru ca a avut un comportament bun în penitenciar şi a făcut curăţenie în spatele gratiilor timp de 57 de zile.

 

Este doar unul dintre argumentele magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 5, care au motivat decizia de eliberare a fostului senator, condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul ICA.

Procurorii DNA au spus că Dan Voiculescu nu a înțeles infracțiunea pe care a comis-o și nici nu dă semne că s-ar fi îndreptat. Procurorii au mai spus că fostul senator a început 17 programe de muncă în penitenciar, însă nu le-ar fi finalizat.

Judecătorii nu au fost de acord cu aceste argumente. Dimpotrivă, au spus ei, Dan Voiculescu și-a dat silința să lucreze în penitenciar, a făcut 57 de zile de curățenie și a depus muncă intelectuală. În motivare se mai arată Dan Voiculescu a scris 10 cărți în închisoare, ceea ce-i dă dreptul la scurtarea pedepsei cu 330 de zile.

Magistrații au ținut cont și de vârsta lui Dan Voiculescu – are peste 70 de ani – și de starea precară a sănătății sale, pentru care a adus documente medicale.

Decizia a fost însă contestată de procurori, care s-au opus eliberării lui Dan Voiculescu după doar doi ani şi nouă luni. Anchetatorii spun că omul de afaceri nu a făcut decât să profite de carențele sistemului care permite scurtarea pedepselor pentru cei care scriu cărți în detenție.

Contestația va fi judecată la Tribunalul București.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri