De ce a rămas S. O. Vîntu în arest: Are comportament oscilant și e indisciplinat

Data publicării:
sorin 20ovidiu 20vintu 20mediafax-55928

Magistraţii de la Judecătoria Sectorului 4, care au respins pe 6 martie solicitarea omului de afaceri privind eliberarea condiționată, au considerat că timpul executat din pedeapsă, peste 300 de zile, nu este suficient.

Petentul (Sorin Ovidiu Vîntu, n.r.) nu s-a evidenţiat cu nimic, nu a dat dovezi de îndreptare, nu a fost recompensat şi nu a participat la programe educative (...) Simpla trecere a timpului în penitenciar nu poate conduce în mod automat la eliberare condiţionată”, se arată în motivarea instanței.

Mai mult, susţin judecătorii, deşi i s-au scăzut 31 de zile din pedeapsă pentru că a scris o carte, Sorin Ovidiu Vîntu a fost sancţionat după ce în celula sa a fost găsit un telefon mobil.

Nu trebuie omis faptul că petentul (Sorin Ovidiu Vîntu, n.r.) este cercetat şi în alte cauze penale şi este condamnat la o pedeapsă de doi ani închisoare pentru infracţiunea de favorizarea infractorului într-un alt dosar”, au scris magistrații Judecătoriei Sectorului 4.

Decizia magistraţilor a fost atacată cu recurs, iar Tribunalul București urmează să stabilească termenul de judecată. În cazul în care cererea va fi respinsă definitiv sau nu va fi judecată până la începutul lunii mai, omul de afaceri va părăsi oricum penitenciarul, pentru că pedeapsa va fi executată integral.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri