De ce nu a mers Ana Birchall la ședința CSM în care trebuia validată numirea Adinei Florea la secția specială

Data actualizării: Data publicării:
ana birchall, ministru interimar justitie
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ana Birchall spune că nu a putut participa la ședința CSM de astăzi pentru că avea „obligaţii care rezultă din calitatea de ministru al justiţiei”. Precizarea vine după ce mai multe publicații au scris că Birchall ar fi „boicotat” ședința în care margistrații ar fi trebuit să valideze numirea procurorului Adina Florea la conducerea Secției speciale pentru anchetarea magistraților.

Pentru a evita asemenea situaţii, am purtat, în ultima vreme, discuții cu doamna Lia Savonea (președintele CSM, n.r.) în care am rugat-o să stabilească o zi pe săptămână dedicată Plenului CSM şi care să nu se suprapună peste ziua în care sunt programate activităţi guvernamentale, tocmai pentru că doresc să particip la ședințele Plenului CSM”, arată Ana Birchall într-un comunicat.

Ea prezintp și o scrisoare oficială transmisă Liei Savonea în care anunța că nu va putea participa la această ședință.

Astăzi a avut loc și o ședință de Guvern, la Palatul Victoria. Tot astăzi, Birchall s-a întâlnit cu Procurorul general al SUA, William Barr.

Scrisoarea trimisă de Ana Birchall Liei Savonea. Foto: just.ro

CSM trebuia să valideze astăzi, în ședinta de plen, numirea Adinei Florea la conducerea Secției speciale pentru investigarea magistraților. Ședința a fost însă amânată, din lipsă de cvorum.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri