De unde a pornit dosarul DIICOT despre doctorul Lucan

Data actualizării: Data publicării:
emanuel ungureanu deputat usr

Dosarul medicului Mihai Lucan a pornit de la sesizările lui Emanuel Ungureanu, deputat USR și fost colaborator al lui Lucan, care a fost angajat circa un an la Institut ca asistent social clinician.

emanuel ungureanu deputat usr
Emanuel Ungureanu, deputat USR. Foto: Facebook

Deputatul clujean Emanuel Ungureanu a fost revoltat de acțiunile pe care Mihai Lucan le-a făcut în calitate de „stăpân” al Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj, adresând în 7 martie 2017 o interpelare însuşi Ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, în care reclama situaţia dezastruoasă în care se zbate Institutul, scrie ziardecluj.ro într-un articol „exclusiv”.

Potrivit sursei citate, această interpelare a stat la baza sesizării DIICOT care mai apoi a mers pe fir şi a început investigaţiile. Aceleaşi surse au relatat că munca minuţioasă a procurorilor a dus la identificarea a peste 200 de pacienţi transferaţi de la stat la privat, adică la firma Lukmed deţinută tot de Mihai Lucan.

Ce sesiza Ungureanu in martie 2017

„Stimate Domnule Ministru, prin prezenta interpelare, în calitate de deputat în Parlamentul României și Vicepreședinte în Comisia de Sănătate și Familie din Camera Deputaților vreau să vă semnalez în regim de urgență situația dezastruoasă în care se află o unitate medicală de prestigiu din Cluj-Napoca, Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj Napoca.

Domnule ministru, din păcate, această unitate medicală se află în colaps financiar cu sentințe judecătorești de executare silită din cauza faptului că a acumulat în ultimii 4 ani datorii de aproape o jumătate de milion de euro.

Fosta echipă managerială din care a făcut parte și profesorul Mihai Lucan în calitate de șef de secție și membru în Consiliul de Administrație al spitalului, sunt direct responsabili de această situație dezastruoasă.

Domnule ministru, din informațiile pe care le dețin din plângerile a sute de pacienți, în ultimii 7 ani a existat o practică la nivelul Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal prin care pacienții cu diferite afecțiuni urologice care se adresau cu bilet de trimitere către această instituție de stat au fost direcționați de către angajați ai spitalul către Clinica Lukmed deținută de familia profesorului Lucan.

De asemenea, domnule ministru vă atrag atenția asupra unui alt aspect, extrem de important, din informațiile pe care le dețin, vechea conducere a Institului Clinic de Urologie și Transplant Renal din care au făcut parte managerul Dan Sânpetrean și profesorul Mihai Lucan în calitate de șef de secție Transplant Renal (până la data de 30.12.2016) se face responsabilă de cheltuirea unor sume importante din programul de transplant renal pentru îngrijirea unor pacienți cu alte afecțiuni urologice care au fost internați în ICUTR Cluj-Napoca prin grava încălcare a legii”, arpta Emanuel Ungureanu în interpelarea depusă în primăvara acestui an.

Pe același subiect:

Surse: Medicul Lucan voia ca fosta sa avocată să îl protejeze cu un sistem relaţional format din procurori, poliție și SRI

Detalii uluitoare din dosarul medicului Lucan. Cum își sabota colegii și cum a încercat să oprească ancheta

Medicului Lucan i-au căzut 5.000 de euro din buzunar când pleca de la DIICOT

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri