Decizia Înaltei Curți: Purtarea măștii de protecție în spaţiile deschise este obligatorie

Data publicării:
O tanara din Cehia poarta masca pentru a se proteja impotriva infectarii cu coronavirus
Mască de protecție. Foto; Guliver/GettyImages

Masca de protecție este obligatorie în spațiile deschise din județul Constanța, potrivit unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Admite recursul declarat de pârâtul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă împotriva sentinţei Curţii de Apel Bucureşti”, se arată în decizia ICCJ.

Casează în parte sentinţa recurată cu privire la cererea completatoare formulată de reclamanta Ion Minodora şi, rejudecând: Admite excepţia lipsei de interes a cererii completatoare, invocată din oficiu.

Respinge acţiunea în anulare a prevederilor art. 4 pct. 15 din Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4660427/17.12.2020, ca fiind lipsită de interes. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei. Definitivă”, se arata în decizia ÎCCJ.

În decembrie, Curtea de Apel București a decis, în acțiunea depusă de avocata Minodora Ion împotriva DSU, că articolul privind obligarea purtării măștii în spații deschise este ilegal.

Decizia Curții de Apel București a fost însă contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție, care a dat astăzi o altă decizie, conform căreia purtarea măștii de protecție în spații deschise este obligatorie.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri