Decizie definitivă: Cristian Popescu Piedone nu poate candida 

Data publicării:
piedone bun crop agerpres 1-1

FOTO Agerpres

În urmă cu două zile, Judecătoria Sectorului 4 luase o decizie diferită. Instanţa de fond susţinea că fostul primar de la sectorul 4, Cristian Popescu Piedone, poate candida din nou la funcţia din care s-a retras după tragedia din Colectiv.

Buna reputaţie nu e condiţie în lege pentru acceptarea unei candidaturi”, a motivat Judecătoria decizia sa.

Această hotărâre a fost contestată la Tribunalul Bucureşti, instanţă care a dispus anularea hotărârii BEC şi respingerea candidaturii.

Tribunalul a admis o contestație depusă de avocatul Gheorghe Piperea, în dosarul în care mai mulți supraviețuitori de la Colectiv au contestat candidatura lui Piedone pentru funcția de primar. Acesta susţinea că era imposibil ca Cristian Popescu Piedone să fi strâns semnăturile necesare într-un timp atât de scurt.

"Respinge ca nefondate apelurile formulate de apelanții contestatori Oprea Mariana, Dobre Victor Adrian și Năstase Cezar Victor. Admite apelul formulat de apelantul contestator Piperea Gheorghe. Schimbă în parte sentința civilă apelată în sensul că admite contestația formulată de contestatorul Piperea Gheorghe împotriva Hotărârii nr. 3 a BEC nr. 4 — sector 4. Respinge candidatura intimatului Popescu Cristian Piedone pentru funcția de primar al Sectorului 4 București. Menține în rest dispozițiile sentinței civile apelate. Definitivă", se arată în decizia instanței.

Candidatura lui Cristian Popescu Piedone a fost validată de Biroul Electoral al Sectorului 4, însă împotriva acestei decizii au fost depuse câteva zeci de plângeri. 

Citiţi şi:

C. P. Piedone, bun de candidat. Judecători: Buna reputație nu e o condiție de admisibilitate a candidaturii

 


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri