Decizie definitivă. Neculai Onțanu scapă de arestul preventiv

Data publicării:
neculai ontanu fb-2

Prin decizia de vineri, instanţa dispune punerea de îndată în libertate lui Neculai Onţanu.

Judecătorii le-au impus celor trei, ca pe timpul controlului judiciar, „să nu depăşească limita teritorială a ţării, fixată de organul judiciar, decât cu încuviinţarea prealabilă a acestuia".

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Neculai Onţanu, Toma Şutru şi Loredana Radu trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori sunt chemaţi, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere sau ori de câte ori sunt chemaţi şi să informeze de îndată organul de urmărire penală cu privire la schimbarea locuinţei.

Judecătorii au decis să impună inculpaţilor să nu comunice între ei ori cu martorii, direct sau indirect, pe nicio cale.

Fostul primar al Sectorului 2 este acuzat că a luat mită un teren de 1.500 de metri pătraţi, în valoare de 4,2 milioane de euro, pentru a facilita retrocedarea mai multor terenuri de aproximativ 83.500 de metri pătraţi unui beneficiar al drepturilor litigioase, denunţător în cauză.

Fosta avocată Loredana Radu este suspectată că a intermediat primirea terenului de către Onţanu, cumpărându-l alături de o altă persoană la un preţ mult redus.

Potrivit referatului procurorilor, Radu a revândut apoi jumătate din suprafaţa de 1.000 mp pe care o cumpărase ea, către Gabriel Oprea, care a obţinut de la Primăria Sectorului 2 autorizaţia să construiască acolo un hotel. Ridicarea imobilului de 10 niveluri a fost autorizată pe malul Lacului Tei, într-o zonă verde, unde nu se construieşte.

Pe Toma Şutru, procurorii DNA îl acuză că a cerut şi a primit de la acelaşi denunţător suma totală de 2.000.0000 euro, pentru a facilita  reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor în suprafaţă totală de 83.500 de metri pătraţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri