Decizie finală în dosarul Poli Timișoara. Pedeapa primită de fostul primar Gheorghe Ciuhandu

Data publicării:
Gheorghe Ciuhandu
Gheorghe Ciuhandu, fostul primar al Timișoarei

Decizie finală în dosarul finanțării echipei de fotbal Poli Timișoara. Fostul primar al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu, a primit o condamnare definitivă de 3 ani de închisoare cu suspendare și peste 120 de zile de muncă în folosul comunității. Judecătorii au stabilit că va lucra pentru Direcția de Sănătate Publică și pentru o firmă de spații verzi.

Fostul edil a fost găsit vinovat pentru că a sponsorizat cu 27 de milioane lei din banii Primăriei clubul de fotbal deținut de controversatul om de afaceri Marian Iancu. Magistrații au ajuns la concluzia că fondurile nu au fost de folos comunității, ci unor grupuri de interese.

Instanța i-a mai obligat pe Ciuhandu și alte trei persoane să dea înapoi primăriei cele 27 de milioane de lei plus dobânzi.

În dosar au mai fost judecaţi şi 10 angajaţi ai Primăriei.

Alături de fostul edil au mai primit condamnări cu suspendare și fostul secretar al primăriei, Ioan Cojocari, dar și două foste directoare din cadrul instituției.

Decizia a venit în contextul în care, în 2016, aceștia fuseseră trimiși în judecată și anchetați de DNA pentru abuz în serviciu.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri